Ryby v tomatě nemá rád každý. Ale že je tato pomazánka právě z nich, vůbec nejde poznat.
25 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 konzerva | sledi v oleji |
1 konzerva | sardinky v tomatě |
0.5 kelímku | pomazánkové máslo |
2 lžíce | jemný kečup |
1 lžička | feferonky v soli |
Konzervu sleďů v oleji dobře slijeme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ryby v tomatě dáme i s omáčkou do misky, přidáme slité ryby a rozmačkáme. Společně s pomazánkovým a klasickým máslem vyšleháme. Nakonec vmícháme kečup a feferonky soli. Množství upravíme podle chuti, některé ryby jsou slané méně či více. Pro pikantnost můžeme kečup nahradit ostrým nebo přidat trochu chilli. Tomatová rybí pomazánka chutná dobře odležená a vychlazená. Tomatovou rybí pomazánku podáváme nejlépe na čerstvém chlebu.
Nejen celé ryby nebo rybí porce se upravují v našich kuchyních. Leckdy se nahromadí rybí kousky, které je potřeba zpracovat.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena