reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tom yum - thajská ostrá polévka

Recept na fantastickou thajskou polévku, která je navíc velmi zdravá.


  • 3,8

    10×

    3,8 10
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vodu přivedeme do varu a vhodíme syrové krevety nebo kuřecí prsa nakrájená na menší kousky. Podle toho co použijeme, budeme nazývat polévku Tom Yum Goong - krevety, nebo Tom Yum Gai - kuřecí.

Citronelu naklepeme tupou hranou nože, odřízneme 4 - 5 plátků galangalu nebo zázvoru, pomačkáme 5 až 6 lístků kafir limetky. Nemáme-li limetku, můžeme použít lístky citronu a vhodíme do vody.

Hlívu nakrájíme na střední kousky, cherry rajčata nakrájíme na půlky a přidáme do polévky. Chilli papričku naklepeme tupou stranou nože a přidáme do vařící polévky. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Poté přidáme lžíci Nam Pla a 2 lžíce Nam Prik a jednu nebo dvě lžíce limetkového juicu a polévku zamícháme.

Tom yum - thajskou ostrou polévku podáváme horkou. Krevety a kuřecí maso můžeme vynechat a máme vynikající polévku pro ty nešťastníky vegetariány. Tato polévka je velice zdravá a zvláště jako vyprošťovák bez konkurence, mohu přísahat z vlastní zkušenosti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tom yum - thajská ostrá polévka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.