reklama
hledat uživatel
       

Tokáň

Maďarský recept ze dvou druhů mas, loupaných rajčat a spousty koření.


  • 3,3

    3,2 7
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet.

Cibuli a papriku očistíme a nakrájíme. Připravíme si veškeré koření a ostatní suroviny.

Na sádle rozpustíme kostičky špeku, přidáme nasekanou cibuli, osmahneme a přidáme maso. Vsypeme pár kuliček nového koření, 2 lístky bobkového listu a dusíme doměkka. Potom nové koření a bobkový list vyjmeme, přidáme nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Na závěr tokáň zahustíme hladkou moukou, přidáme šlehačku, dochutíme a za občasného míchání prohřejeme.

Tokáň podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tokáň

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.