reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tofu s červenou čočkou

Výborná zdravá pochoutka.


  • 4,8

    42×

    4,7 42
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Červenou čočku uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Na uvaření jí stačí 10 minut.

Pokrájíme tofu na čtverečky a naložíme do sójové omáčky a soli.

Mezi tím nastrouháme mrkev na hrubém struhadle a posekáme mandle na malé kousky. Na olivovém oleji osmahneme mrkev doměkka. Přidáme uvařenou čočku a chvíli mícháme. Okořeníme kari kořením. Poté přidáme tofu, mandle a 2 minuty osmahneme.

Tofu s červenou čočkou podáváme s čerstvou zeleninou

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tofu s červenou čočkou

    Celkový počet komentářů: 10
    • panim
      panim

      Se zdravou stravou experimentuju jen opatrně, rozhodně nejsem každodenní konzument. Nicméně uznávám, že tahle směska je dobrá, rychlá a jednoduchá. Jako zpestření proč ne, ale na běžný jídelníček to asi nezařadím.

      28.09.2015 13:10:39

    • Smazka
      Smazka

      Komentář k receptu Tofu s červenou čočkou

      Skvělý recept!! Všem moc chutnalo :))

      19.01.2015 22:17:59

    • i (tecka) rka
      i (tecka) rka

      tak jsem poprvé vživotě jedla červenovou čočku a tofu, dala jsem tam bylinkové tofu a bylinky ze zahrádky a velká mňamka, je to rychle uvařené, zdravé a mooooc dobré, určitě všem doporučuji, pro mě za 1

      30.05.2013 10:32:51


    • Camille
      Camille

      Na červené čočce je skvělé,že zasytí,ale zároveň je lehká, člověk se cítí příjemně najedený. Tohle je výborný a rychlý recept, jak ji připravit! :)

      15.01.2013 13:08:05

    • karel
      karel

      zdravě tofu

      Když vidím všechny ty recepty na zdravou výživu je mi s toho smutno.Jistě hospodynky si s tím daly pěknou práci,jim i manželům to snad chutnalo ale výsledek v podobě zdraví to určitě nepřineslo.Mimo některé zásadní chyby kterých se všichni dopouštějí ,za všechny jmenuji třeba smažení,tak se vesele pracuje s třemi největšími jedy a to s moukou, solí a cukrem.Jedl by někdo posypovou sůl dobrovolně? tak samo je to i s cukrem ,je to vynález minulého století a naši předkové jej neznali o pšeničné mouce ani nemluvě.Vše se dá chápat i jinak chce to však dobrou vůli ale na tu nemáme dost sil protože nám schází živiny.Když tak si udělejme sýr tofu dle receptu třeba já jej dělám zásadně z naklíčené soji a necedím jej ale dobře a důkladně mixuji.Nebo 1/2 kg soji rovněž naklíčené vařím asi 1 hod v papinaku pouze s polevkovou lžíci kys.citronové a kmínem popřípadé s jinou bylinou.Nasytí nás to a energii kterou takhle získáme můžeme použít k rozumějším věcem,volba je jen na nás.

      19.05.2012 08:30:11

      • I.rka
        I.rka

        Re: zdravě tofu

        To vypadá báječně, určitě bych to taky vyzkoušela, máte nějaké své recepty jak na tofu a ostatní zdravé dobruty??Já ve 30 letech se zdravou stravou teprve začínám..Děkuji za odpověď.

        30.05.2013 08:52:10

      • žanda
        žanda

        Re: zdravě tofu

        Soja na sebe váže několikanásobně víc olova, než jiné luštěniny. Tak dobrou chuť.

        31.05.2013 12:09:08

      • Terka
        Terka

        Re: zdravě tofu

        Víte pane, ono dřív se ten cukr jedl také ve velkém, pouze v jiné formě. Např. med, tvořen z většiny fruktózou a glukózou. Převážnou částí těchto cukrů byla fruktóza, zastoupená v ovoci. Dnes se sklízí ovoce nedozrálé a ochuzené, lidé vynalezli i jiné věci a dokonce již bylo v jedné studii prokázáno, že fruktóza je větším strašákem než ostatní cukry, protože více podporuje tvorbu tukových plátů v cévách. Mimo to fruktóza daleko více rozhoupe glykemickou křivku nežli sacharóza.
        Není zdravé jíst mnoho sacharózy, avšak s tím, co je dnes k dispozici, je naprosto v pořádku, když jednoduché cukry tvoří 10% denního příjmu všech sacharidů. To jest cca dva kusy ovoce + něco malého.

        14.01.2014 19:03:32

      • Terka
        Terka

        Re: zdravě tofu

        ještě bych ráda dodala že mouka není jed, jedli ji i naši předkové. Rozdíl byl v tom, že mleli celá zrna, kdežto dnes se obaly zrn oddělují. Také vlivem teploty se ničí např. vitamin E. Ale jed to není, protože při rozumné konzumaci předchází např. problémům z "převlákninování". To je stav, kdy nějaký výživový extremista se rozhodne dělat po předcích jen to, co se mu hodí a doplnit tam to, co si někde chytře přečetl - pak obvykle sní denně více než 45g vlákniny, pak se mu pořádně nevstřebávají ani vitamíny ani ostatní látky a o střevních potížích nemluvě. Je dobré jíst vlákniny tak akorát, obyčejné "zlé jedovaté" mouky také tak akorát, a tak dále...

        14.01.2014 19:07:33

    • Katka
      Katka

      Opravdu moc dobré a syté, vynikající i bez mandlí, doporučuju vyzkoušet! :)

      10.05.2012 12:31:01


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Tofu s červenou čočkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.