Toč se škvarky

1 hod | příloha | 4 porce | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 328x
Recept na bramborovou kaši s mletými škvarky, kterou pečeme dozlatova v troubě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Polovinu brambor použijeme syrových, ty jen oloupeme a nastrouháme najemno. Druhou polovinu uvaříme ve slupce téměř doměkka, necháme vychladnout a pak je oloupeme. Uvařené brambory taktéž nastrouháme, nebo protlačíme přes kolečko, můžeme je i umlít, nebo jen najemno rozmačkat.

K bramborám přidáme mleté škvarky, mouku, smetanu, kmín a sůl. Toč se škvarky dobře promícháme.

Vzniklou kaši rozetřeme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Ještě horkou placku - bramborový toč nakrájíme na čtverce a ihned podáváme jako chuťovku i přílohu.

Michy autor receptu:

Toč se škvarky

Počet přidaných receptů: 3527

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Toč se škvarky

Přidat příspěvek k receptu Toč se škvarky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept