Plátky veky se sýrem a celerem krátce zapečené v troubě.
Hodnocení
4.1
/ 5 (9x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
100 g
máslo
200 g
strouhaný parmazán
1 ks
celer
1 ks
bílá veka
1 ks
šunková klobása
podle chuti
vegeta
bílý pepř
čerstvá petrželka
na ozdobu
kapie sterilovaná
Postup přípravy
Veku nebo bagetu nakrájíme na plátky, z obou stran je namažeme máslem a vyskládáme na pomazaný plech.
Celer očistíme, jemně nastrouháme a smícháme se strouhaným sýrem. Přidáme vegetu, jemně posekanou petrželku a špetku pepře.
Sýrovou směsí hustě posypeme plátky pečiva a dáme do vyhřáté trouby zapéct.
Na sýrovou směs ještě před zapečením můžeme přidat i kolečko klobásky. Pro vegetariány klobásku vynecháme.
Toasty jako od sousedů podáváme teplé a ozdobené kapií.