reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tmavý kmínový chléb

Není nad snídani z čerstvě upečeného domácího chleba.


  • 3,2

    100×

    3,1 100
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí a kmínem.

Vlažnou vodu, droždí a cukr vymícháme, přidáme olej, ocet a směs vlijeme do mísy s kořeněnou moukou. Vše zpracujeme do těsta. Nakonec přidáme semínka, strouhaný sýr a ještě důkladně propracujeme.

Na teplém místě necháme vykynout.

Pak těstem naplníme chlebovou formu, pomažeme vodou, posypeme sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně hodinu.

Hotový kmínový chléb podáváme podle chuti nebo fantazie.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tmavý kmínový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.