Tmavý kaštanový likér

30 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1055x
Jemný likér z čokoládek Kaštany a pařížské šlehačky. Recept pro sváteční chvíle.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pařížskou šlehačku, bílé Salko, rozlámané kaštany a čokoládu dáme do hrnečku a za stálého míchání přivedeme k varu. Pozor, abychom nepřipálili!

Hladký krém odstavíme a za občasného míchání necháme úplně vychladnout.

Do vychladlého krému zašleháme rum (podle chuti můžeme dát i méně). Kaštanový likér nalijeme do sklenic a uložíme do chladničky. Pozor, méně rumu má za následek tuhnutí likéru!

Tmavý kaštanový likér podáváme vždy vychlazený, je vynikající k cukroví a různým svátečním příležitostem.

Pokud do likéru přidáme konzervu Tatra mléka a ohřejeme, můžeme si vychutnat skvělou teplou kaštanovou čokoládu.

.Renča. autor receptu:

Tmavý kaštanový likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

2,7
slabší recept
7 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tmavý kaštanový likér

Přidat příspěvek k receptu Tmavý kaštanový likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept