reklama
hledat uživatel
       

Tlačenka

Koleno, bůček a česnek, to je spojení chutí, kterému se nedá odolat. Opravdu dobrá, u nás nikdy nevydrží.


  • 3,5

    11×

    3,5 11
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Koleno, bůček a 4 oloupané stroužky česneku uvaříme v osolené vodě doměkka. Když je vše měkké, kůži odřežeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme dalších 5 stroužků čerstvého česneku. Libové maso nakrájíme na kostky a vše dobře promícháme, osolíme a zalijeme asi 4 sběračkami vývaru.

Střívka uvážeme a plníme směsí. Poté dáme zabalené v plátně do nádoby a 5 minut vaříme tlačenku z jedné strany a 5 minut z druhé strany. Po uvaření dáme tlačenku vychladit.

Tlačenku podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tlačenka

    Celkový počet komentářů: 4
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Tlačenka

      při vaření masa se používá i divoké koření a premio má pravdu i různé druhy masa,jdou koupit i ve městě

      11.10.2013 15:58:48

    • Premio
      Premio

      Asi by,to chtělo se někdy zúčastnit staročeské zabijačky,aby jste vidél,co se dává do tlačenky. Plecko,rypák,jazyk,kousek jater,cibule,pepř. Kůže se sice umelou, ale poté je nutné,tu umletou hmotu propasírovat přes cedník. Měkde se dává do tlačenky i majoránka.

      10.10.2013 22:04:58

      • panda
        panda

        Re: Tlačenka

        No zabíjačky bych se ráda,zůčastnila,ale bohužel není možnost,všichni žijí ve městě,ale tato tlačenka je v možnostech,městských lidí.

        11.10.2013 13:14:07


    • Saša
      Saša

      Ano, tlačenku je nutné 1 či víckrát otočit, hlavně při chladnutí. Jinak ochladne a tuk se srazí na jedné straně (nahoře) Mě to osobně nevadí, ale jsou lidé, co mají námitky. Horší je, že málokdo má v městském bytě patřičně velký hrnec na tlačenku. Takže osobně v hrnci vařívám mini tlačenky, 3*30 cm a je to v pohodě.

      13.02.2011 19:51:56


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tlačenka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.