Tiramisu

20 min | moučník | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 492450x
Originální recept na tiramisu. Doporučuji mascarpone nenahrazovat jinými surovinami!
Komentáře receptu 32
Uvařil jsem to (Recept vařilo 22 lidí)


Postup přípravy receptu

Uvaříme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí do ní přidáme Amaretto.

Mascarpone vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme vaječný koňak. Nakonec přidáme lehce vyšlehanou šlehačku (doporučujeme bez cukru a ztužovačů).

Do míšy naklademe piškoty. Ty poléváme kávou. Jestli chceme, aby byl moučník rychleji hotový, piškoty do kávy přímo namočíme.

Nachystané piškoty potřeme krémem. Pak dáme druhou vrstvu namočených piškotů a opět vrstvu krému. Pokud máme menší misku, můžeme udělat 3 vrstvy. Ideální jsou většinou dvě.

Poslední horní vrstvu krému posypeme kakaem bez cukru.

Hotové tiramisu necháme minimálně 5 hodin v ledničce ztuhnout.

autor receptu:

Tiramisu

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

3,4
dobrý recept
575 hlasujících
  • Recept Tiramisu - Tiramisu
  • Recept Tiramisu - Tiramisu
  • Recept Tiramisu - Tiramisu.
  • Recept Tiramisu - Tiramisu


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tiramisu

Celkový počet komentářů: 32
  • Komentář k receptu Tiramisu Patriot 01.09.2017 19:20:31

    Tohle je taky recept pěkně na píču. Jaká šlehačka? Jaký vaječný likér? Tohle tam Italové vůbec necpou. Hlavně, že autor doporučuje mascarpone nenahrazovat jinými surovinami a nasere tam šlehačku s likérem. Bože.....to je dement. Až se mi udělalo špatně.

  • Komentář k receptu Tiramisu audrey 07.07.2014 22:14:17

    Ja vubec nechapu co jsme za narod babraku,vsude ve svete se perou o ziskani originalni receptury a my kdyz uz je dostanem tak to musime cele predelat,rozdil mezi pomazankovym maslem a mascarpone je teda chutove rozdilnej a i konzistecne.mam kamarada itala a ten kdyz ochutnal v cechach verzi z pomazankovym maslem bylo mu to hodne lito jak dokazou lidi nicit receptury a jeste to nazyvat jmenem,ktery se na to ani nehodi.meli by jsme si vazit originalnich receprtu ktere se nam dostanou do rukou a byt radi ze kvuli nejake dobrote nemusime tak daleko jezdit.myslim si ze zrovna cesi jsou dost sikovni,tak to prosim nekazte.verim ze spousta predelanejch receptu muze byt taky dobrota ale to pak davejte jinej nazev.

  • Berta
    Originál to bohužel neni Berta 03.06.2014 11:28:19

    Když už píšete originál, tak byste to měla dodržet a nemást lidi, kteří originál neznají. Smetana se v Tiramisu nepoužívá a jiný likér než mandlový také ne.nejde o alkohol,ale chuť,to je jako když do svíčkový dáte hořčici,někomu to chutná,ale nepatří tam.

  • Moc dobre, chutove vyvazene.

  • Komentář k receptu Tiramisu lenuleee 28.03.2014 23:09:45

    Já bych k tomu napsala jen to, že abyste měli opravdové tiramisu, tak by tam měly bejt originál suroviny. Pokud tam má bejt mascarpone a amaretto, tak to tam dám. Jestliže nahradím sýr pomazánkovým máslem, lučinou apod, tak to NENÍ tiramisu, ale VARIACE na tiramisu. Připomíná mi to toho všeuměla Babicu - když nemáte tohleto, nahraďte to tamtím, a když nemáte tamto, vražte tam něco úúúplně jinýho.... takže to připomíná pohádku O pejskovi a kočičce, jak pekli dort... Jedla jsem variaci na tiramisu s pomazánkovým máslem a rumem a docela mi to chutnalo, ale nedalo se to srovnat s pravým tiramisu, ve kterým bylo amaretto a hlavně mascarpone. s NÁHRAŽKAMI JE TO NĚCO JAKO TIRAMISU. Je jasný, že skoro všichni šetříme peněženku a hledáme levnější náhrady, pak je ale třeba nenazývat to originálními názvy.

  • mauuuska
    Komentář k receptu Tiramisu mauuuska 11.11.2013 17:32:49

    výborný:)

  • Pomazánkové versus mascarpone Jandy 26.09.2012 13:51:10

    Protože si myslím, že nejlepší je, udělat si vlastní test, zkusila jsem v jeden den udělat obě verze, tedy jak z pomazánkového másla, tak z mascarpone. Snad stojí za zmínku, že jsem nepoužila žádná vajíčka, piškoty nikoli dlouhé, ale kulaté, do kávy jsem žádné Amaretto ani jiný alkohol nedávala, pouze vaječ. likér do krému a rozležet jsem obě verze dortu nechala celý jeden den. Výsledek testu: fantastická dobrota, a to jak z mascarpone, tak z pomaz. másla. Chuťově absolutně k nerozeznání (se zavázanýma očima tipovali 4 lidé co je co, uhodl jen jeden, a to myslím jen náhodou ☺!), v lednici vydržely obě verze celé 4 dny aniž by změnily konzistenci, chuť, ...prostě spokojenost. Takže jsem došla k tomu, že zůstanu u ryze české, skromné verze (skromné z toho důvodu, že i surovin jsem dávala méně než je zde uvedeno: šlehačka 200ml, koňak 5 lžic, káva odstátý turek, atd.), protože mi takto vyhovuje a výsledný produkt naprosto uspokojuje mou zmlsanou rodinku.
    Přesto, nechť každý vaří dle svého, ... když do toho dá kousek srdíčka, výsledek vždycky stojí za to.☺

  • lenkacz 04.03.2011 12:20:34

    Ja nechápu, proč tady někdo píše ať tam nedávají to ale dají ono..... nelíbí se vám.... najděte si jiný.....a nebo se držte svého....
    Neříkám že tento recept je originál, ale snažím se najít nějaký bez vajec..... ja syrové použít nechci.... takže děkuji za dobrou variantu.....
    A nevím, proč by se tam nemohl dát vaječný koňak....

    • Re: Titamisu Juraj 31.08.2012 09:01:11

      vazene kucharocky tiramisu je jednoducho dana receptura takze ked tam patry Amaretto tak tam predsa nebudeme davat vajecny konak alebo trebars pivo je pravda ze kazda talianska rodina ho roby inak ale to sa tyka len pomeru danych surovin takze vlastne nieje o com polemizovat takze takze do tiramisu vajecny kaonak nepatry bez vajec to nema tu spravnu konzistenciu mascarpone a riccota je sice syr ale urcite by som ho nenahradzoval karyckou takze prestante sa hadat a ak chcete original recept tak ho aj dodrzujte prajem dobru chut

Nalezeno receptů: 32
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tiramisu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept