reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Tiramisu s mascarpone

Celkový počet komentářů: 117
  • Paul Steindler
    Paul Steindler

    Ja delam Tiramisu s receptu ktery jsem ziskal od cukrare z Italskeho hotelu Cipriani a je vynikajici. Podle jeho receptu se ze zlouku uslehanych z horkym syrupem udela sabayon do ktereho se zapracuje mascarpone a ochuti se to trochou rumu. Po vychladnuti se vmicha slehacka, i kdyz v originalnim receptu se tam davala bilkova pena. Zloutky takto upravene jsou z duvodu zabranit salmonele.Tiramisu

    Ladyfingers

    Eggs10 each
    Sugar11 oz
    Flour9 oz
    Vanilla extract1 tsp

    Tiramisu

    Egg yolks6 each
    Sugar7 oz (pate a bombe – 240 F syrup )

    Mascarpone cheese500 g
    Gelatin1 envelope
    Whipped cream1 cup

    Testo na Lady Fingers (cukrarske piskoty)

    Vejce 10 kusu (oddelit zloutky od bilku)Cukr 11 unci (kazda unce je 28.35 gramu) Zaokrouhlit na 30 gMouka 9 unci Vanilkova trest 1 cajova lzicka.Postup:Zloutky a cast cukru uslehat do zhoustnuti potom uslehat bilky az dosahnou penovou formu a zaslehat do nich zbytek cukru az do zhoustnuti. Opatrne bilkovou smes vlozime do zloutkove smesi stridave s presatou moukou. Pomoci sacky tvorime Lady Fingers a posypeme jepudrovym cukrem a peceme v troube na200 Caz dostanou svelte hnedou barvu. Mezitim si uvarime silny kavovy syrup z cukru, vody a instaniho expresa a nebo jine rozpustne kavy.Mascarpone cream na napln.Zloutky 6 kusuCukr svareny s vodou na nit (pate a bombe)Zloutky uslehat do zhoustnuti a pomalu pridavat cukrovy syrup za staleho slehani aby zloutky nebyli syrove (kvuli salmonele )Zelatinu nechat nabobnat v trose vody a potom rospustti s trochou rumu na chut. Zaslehat do zloutkove smesi az do vychladnuti a na konec vmichat slehacku.Mascarpone 500 gramu1 obalka zelatiny na zpevneniUslehana slehacka 250 ml

    09.12.2018 18:49:42

  • Robin Míček
    Robin Míček

    Recept jsem zkusil a tiramisu je opravdu vynikající a navíc to zvládne i člověk, který v kuchyni v životě nestál. Za mě 11/10

    20.10.2018 14:31:49

  • Petr
    Petr

    TyRAmYZU

    DOBRY RECEPT NA TYRAMYSU. 15/10 TOMU DAVAM. HEZKI OBRASEK TYRAMIZU. DOBRI REZEPT. AZ DOSTANU DAVKY TAK SKUSIM ZNOVU ALE TED NE PROTOZE NEMAM PENYZE

    02.03.2018 19:21:04

  • Alena Nytlova
    Alena Nytlova

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Tiramisu dělám dle receptu po několikáté a pokaždé excelentní záležitost!

    31.01.2018 08:25:50

  • Káťa
    Káťa

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Postupovala jsem podle receptu a ani po 20 hod. v ledničce nedržel :(

    03.12.2017 13:31:08

  • Simona Klašková
    Simona Klašková

    Výborné tiramisu

    Moje první tiramisu, úžasný recept, přidala jsem oříškovy vajecnak. Luxusní, jen se po tom zaprasilo :-)

    13.10.2017 18:05:29

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Ahoj :-) Můžou se vynechat vejce?

    11.08.2017 11:39:18

  • Zdeněk
    Zdeněk

    recept super .ale nejlepší je Ivuš ta je schopná ty kořalky tam dát všechny.

    29.06.2017 19:12:16

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Tohle je opravdu DOKONALÝ recept. Děkuji. Dělala jsem tiramisu po prvé v životě a hned jsem natrefila na tenhle úžasný recept. Povedlo se na 100% a ta chuť byla božská:) Doporučuji.

    23.04.2017 21:29:40

  • Niky
    Niky

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Vybrat si

    08.03.2017 22:32:29

  • EvuŠ
    EvuŠ

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Tiramisu patří mezi vzhledem komplikované recepty, ale je to velice snadná rychlovka, hlavně chutná! Vyzkoušela jsem a je prostě vynikající! Z alkoholu jsem vybrala nakonec rum, stejně jako to navrhovali tady https://srecepty.cz/clanky/ita lie-na-taliri, opravdu to chutnalo dobře. Příště jistě budu experimentovat s dalšími druhy. Tak uvidíme, který bude nejlepší :)

    03.02.2017 13:13:49

  • elena marková
    elena marková

    Ja pridávam mandlovu tresť a je to suprové

    20.01.2017 15:18:57

  • MišákM.
    MišákM.

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Včera se u nás tiramisu dělalo a já mám k tomu takovýto názor. Když už tiramisu, dlouhé piškory,amaretto,samozřejmě mascarpone. Je to samozřejmě dražší, ale takovou dobrotu přece nedělám proto, abych se nacpala, ale abych si přece pochutnala na takovéto lahůdce, kterou bezesporu tiramisu je. Myslím, že je nás tu více, co se shodneme,že?

    30.09.2016 10:18:09

  • Lenka
    Lenka

    Vynikající

    Tak jsme se do toho taky pustila a musím říct,že jsme nic lepšího snad nejedla.Lehké,vláčné,prost ě to byla pecka a chutnala celé rodině.

    25.04.2016 08:46:14

  • Meffi
    Meffi

    Chci se zeptat na jakou formu to tak přibližně vychází, ještě jsem to nikdy nezkoušela a tak nemám představu do čeho tiramisu udělat aby takhle krásně dopadlo. Děkuji :)

    22.04.2016 08:50:31

  • Tina
    Tina

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Dobrý den, té smetany ke šlehání myslíte velký, nebo malý kelímek?

    06.12.2015 12:22:56

  • Ivuš
    Ivuš

    Alkohol

    Ahoj,

    menší otázka. ještě jsem s alkoholem nedělala vždy jsem se tomu vyhýbala a chtěla bych se zeptat jestli se to v závorce (rum, vodka nebo likér) má vybrat jedno z toho nebo smíchat a kolik se tam toho má dát ?

    10.11.2015 12:33:13

    •  mama
      mama

      Re: Alkohol

      vždy jen jeden ...já používám rum stačí trochu,ale je to pak lepší

      15.11.2015 09:34:53

    • railman
      railman

      Re: Alkohol

      Tak ono by tam správně mělo být Amaretto, voní to po hořkých mandlích.

      11.12.2015 21:36:08

    • Niky
      Niky

      Re: Alkohol

      Vybrat si �

      08.03.2017 22:31:32

    • Darina
      Darina

      Re: Alkohol

      Do tiramisu patří mandlový likér Amaretto, s rumem to není tiramisu. Do mascarpone nedávám šlehačku, ale dobře ušlehané bílky, které krém zjemní a vylehčí. Mám ho tak raději. Směs mascarpone se šlehačkou je těžší a je vhodná jako náplň do dortů, do tiramisu podle mě nepatří. I bez šlehačky je to kalorická bomba.
      Zkuste si vyhledat, jak tiramisu dělá Emanuele Ridi (Ital v kuchyni).

      23.07.2018 10:05:41

  • ClaireTomson
    ClaireTomson

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Díky moc za skvělý recept. Dodržela jsem ho úplně přesně a tiramisu je nepřekonatelný dezert! Možná těm, co se roztéká bych poradila bílky, smetanu i žloutky kvalitně vyšlehat. Za mě nejlepší!

    22.05.2015 12:29:57

  • Zolik
    Zolik

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Stane se s Tiramisu něco, když ji nechám chladnout jeden den a půl? Děkuji.

    02.04.2015 11:08:55

    • Barunka
      Barunka

      Re: Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Vzhledem k tomu, že jsem měla této maškrtky celý plech a jedli jsme to určitě 3-4 dny ..a bylo to stále výborné, tak bych se určitě toho nebála .. pokud bude v chladničce

      02.04.2015 21:46:20

  • Zolik
    Zolik

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Stane se s Tiramisu něco, když ji nechám chladnout jeden den a půl? Děkuji.

    02.04.2015 11:01:03

  • ivca (tecka) cadova
    ivca (tecka) cadova

    super recept- zatím nejlepší

    Vše perfektní, jen nedávám bílky a místo kafe dělám silné kakao, dle rad z příspěvků dříve, vždy se všichni hádáme o poslední kousek:-)
    Zkoušela jsem 3x a vždy perfekt.
    Jen je nutné nechat ztuhnout minimálně 12-14.hodin, ideální do druhého dne.
    Piškoty ale nepřelévám, jen namáčím tak na minutu až dvě do misky s kakaem ( z mléka) + amareto, pak vyskládám jakoby 1 řadu kolem dokola misky, taktéž na dno, pak krém a zasypu kakaem, a další řadu dávám zase po celém obvodu piškoty podélně, aby utvořily jakousi takousi zeď.
    A takto až do té doby, dokud mám těsto, piškoty a místo v misce.

    07.03.2015 23:06:33

  • Gabča
    Gabča

    Tak jsem tento recept zkoušela včera večer a vznikl mi to z toho paskvil. Piškoty mi vyplavaly nahoru a ten krém teda moc neztuhl, vůbec to nevypadá hezky. Obávám se, že až to budeme krájet, celý se to rozleje. Snad se to bude dát aspoň jíst :)

    02.02.2015 09:55:53

  • Marísek
    Marísek

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    A jsou opravdu nutné ty dlouhé piškoty? Nestačily by ty normální? Nějak je nemůžu sehnat...

    27.01.2015 20:00:17

    • Barunka
      Barunka

      Re: Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Dlouhé piškoty jsem třeba viděla v Albertovi, ale balíček stál 39,-Kč, tudíž mě hlavou prolétla celková cena dezertu a piškoty si radši sama upekla dle receptu mistra Hrušky .. je to velmi jednoduché. Použila jsem na tvarování pytlík a šlo to samo. Křehké piškoty se vůbec nedají srovnat s kupovanými, určitě doporučuji vyzkoušet samovýrobu.

      27.01.2015 20:40:09

    • th
      th

      Re: Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Dlouhé piškoty seženete v Lidlu za malou cenu a jsou výborné

      22.09.2015 23:49:32

  • Barunka
    Barunka

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Podlouhlé piškoty jsem si upekla sama z domácích vajíček a zvolila dvojitou várku tohoto receptu. Nakonec toho byla plná forma 37x24x6 cm ... výborné

    22.11.2014 19:35:56

  • Premio
    Premio

    Když už originální recept,tak žádný rum a pod.,ale amareto. To je mandlový likér a přidává se do kávy ve které se natáčejí piškoty.

    05.10.2014 09:24:37

  • workoholicka
    workoholicka

    Příjemný recept.

    05.10.2014 08:04:41

  • Fanfan
    Fanfan

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Ta šlehačka je tam naprosto zbytečná, bohatě stačí vyšlehat bílky a nemá to naprosto chybu, mascarpone samo o sobě už je tučný až až:) a do Tiramisu nejlepší mandlový likér... :) Myslím, že když už použiju originál suroviny, tak je dobrý taky origoš recept :) Dělám 5 vajec, 5 lžic močkového cukru a 0,5 kg mascarpone... a jak říkají kdo ochutnají - nebe v hubě... :)

    29.09.2014 08:57:44

    • Stanislav
      Stanislav

      Re: Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      šlahačka sa tam podla originál talianskeho receptu pridáva vždy ale jedol som ho aj bez nej a kalba tiež ))))

      09.02.2016 10:20:35

  • Marfuška
    Marfuška

    Právě jsem jej dodělala a dala do lednice ztuhnout. Jednoduchý recept a taky dobrý. protože jsem mlsná, ulizovala jsem už při výrobě. Zítra bude rodinná oslava ,tak jsem dělala ze dvou dávek. Díky za recept.

    23.09.2014 13:23:49

  • verametz
    verametz

    mascarpone-tiramisu

    tiramisu je výborné při přípravě můžeme jednotlivé piškoty smáčet do směsi kávy a alkoholu docílíme rovnoměrné nasátí směsi a můžeme máčet silněji nebo méně podle chuti.Zasypat mírně piškoty kakaem je dobrý nápad zvýrazní chuť celého tiramisu dříve jsem dávala kakao jen navrch teď je chuť výraznější a řez barevnější. nejlépe připravit den předem.

    10.07.2014 10:11:01

  • ludmila (tecka) nova (tecka) pv
    ludmila (tecka) nova (tecka) pv

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    30.06.2014 16:51:46

  • Anna
    Anna

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Prosim vás kolik kávy a rumu ?

    15.06.2014 10:57:19

  • KateřinaF
    KateřinaF

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Vynikající recept! Tiramisu jsem nidky moc nemusela, ale tohle je vážně dobrý

    10.06.2014 14:44:02

  • Berta
    Berta

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    ale do Tiramisu nepatří smetana ani rum...recepty jsou od toho aby se dodržovaly, jak bylo řečeno. Kdyžtak je dobrý to nazvat jinak, nebo dezert alá Tiramisu... :/

    03.06.2014 11:21:17

  • Monique
    Monique

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Krém je super, piškot dělám pečený doma. Jako dort s jahodama je vynikající, všichni se jen olizovali.

    01.06.2014 18:36:38

  • Adéla
    Adéla

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Úžasný recept, dělám ho už po třetí a vždy se povede :)

    14.05.2014 14:50:07

  • lenka (tecka) smidova
    lenka (tecka) smidova

    bez bílků

    Přiznávám bez mučení, bílky jsem vynechala. Originál mascarpone, tučná šlehačka.. mňamkaaaa :)

    22.04.2014 12:53:39

  • Zdeněk
    Zdeněk

    Tiramisu jako báerň.

    Ahoj.
    Tiramisu jsem chtěl vyzkoušet již dlouho. Byl jsem donucen koupit si ruční šlehač, jinak bych neušlehal sníh a následně krém. Recept je vynikající, kapka alkoholu do kávy je nutnost, stačí tuzemák. Určitě to chce nechat zatuhnout 12 hodin, kakaem posypat tak hodinu před podáním, a ještě nechat chladit v lednici. Dobrou chuť a více takových receptů.

    08.03.2014 08:21:39

  • kvetka24
    kvetka24

    Vynikající lehký dezert!

    Včera jsme poprvé zkusili, jen jsem žloutky vyšlehala s medem namísto cukru a úspěch dezertu (ať už je to "pravé" tiramisu nebo ne...) byl neskutečný :-) Děkuji moc za skvělý recept!

    23.12.2013 21:38:56

  • holdarekova (tecka) evik
    holdarekova (tecka) evik

    Bylo to výborné
    a má dcera mi tvrdí, že recepty jsou na to, aby se dodržovaly, potom
    není problém, aby něco nevyšlo.
    Tiramisu děláme při každé příležitost kdy se něco slaví.

    20.12.2013 11:06:57

  • pet
    pet

    Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

    Dnes jsem ho zkusila poprvé, a protože nesnášíme kávu, namáčela jsem piškoty do silného kakaa. Vím že to není dle návodu, ale moučník je to úžasný, i když teď už ne pravé tiramisu:-)

    01.12.2013 18:07:08

  • Hanka
    Hanka

    Bojíte se vajec ?

    Vajec se nebojte, jde pouze o to, aby byla čerstvá!, tzn. když je slípka vyprdne, postrčit ji stranou a ještě "za tepla" jít na dezert :) My bereme vejce slepičce přímo u prdelky. Jinak je spousta fíglů jak zjistit, jak je vejce čerstvé. třeba ho vložit do sklenice s vodou a pokud plove nahoře, je to OK, pokud se potápí, už to není dobré na podobné recepty. Samozřejmě bychom nekupovali ty trojkové vejce z marketů, ale používáme pěkně domácí od slípky, viz výše :))

    21.04.2013 08:08:26

  • andyduchkova
    andyduchkova

    Už je v lednici :) a ten krém je úžasnej. Nechápu jak to někdo může dělat z pomazánkového másla nebo z lučiny to musí být fuj :)

    26.03.2013 12:47:11

  • Jiří
    Jiří

    No já nevím, nejlepší je Tiramisu podle Itala v kuchyni. Hlavně sem tam nedává teda šlehačka, jednou jsem osobně dál teda do Tiramisu šlehačku místo vajec, ale v originále žádná není, nevím o tom.

    23.09.2012 16:03:32

    • Pepa
      Pepa

      Re:

      Přesně, taky dělám tiramisu podle Itala a všichni se jen oliziují :)

      30.09.2013 17:01:16

  • Inka
    Inka

    Taky dělám tiramisu takto, je luxusní. Jen do žloutků nedávám vodu, ale příště to zkusím. A do sněhu dávám malou špetičku soli, pak je sníh tužší. A amareto po zkušenostech chutná fakticky nejlíp.

    08.09.2012 21:57:42

  • Fillipo
    Fillipo

    Do Tiramisu patří jeďině Amareto a nic jiného!A těch rozdílů je tam víc!Proč se všichni snaží něco napodobovat?

    08.09.2012 17:35:58

  • Květa
    Květa

    Bojím se syrových bílků.

    08.09.2012 14:30:39

    • Terezie
      Terezie

      syrové bílky

      Květě:
      bála jse se toho samého, tak jsem je ušlehala nad parou (ne úplně dotuha, ale aspoň trochu) a potom opatrně vmíchala do ubytku krému a bylo to výborné, všem moc chutnalo a nebyl poznat rozdíl.

      25.09.2012 20:02:00

  • Jiřina
    Jiřina

    Mističky na tiramisu

    Misky, co vidíte na prvním obrázku mají v IKEA jídelně..pokaždé když jsme si tam dali pana cotu, tak jsem si kelímky pozbírala a už jich mám 8 :-))))
    A levné a dobré mascarpone mají v LIDLU. Za 250g dáte 36kč.

    13.08.2012 11:10:48

  • Lucie
    Lucie

    Kde se prosím daji koupit ty plastové misky na tiramisu na první fotografii.Děkuji

    11.08.2012 12:57:26

  • Bajja
    Bajja

    Moooc děkuji za recept, lepší tiramisu jsem nejedla :-)... jelikož jsem to opět přehnala, tak sme to měli do dvou velkých pekáčů.... Avšak, byl natolik výborný, že se okamžitě veškeré tiramisu snědlo :D ještě jednou velké díky :-)

    06.08.2012 10:42:27

  • Lenka P.
    Lenka P.

    Dobrý den, na jak velkou mísu je cca toto množství?

    18.06.2012 15:24:11

    • Lída
      Lída

      velikost...

      Mně se uvedené množství vešlo přesně do úzké podlouhlé formičky, která je asi určená na biskupský chlebíček...

      18.06.2012 21:33:25

  • Mirka M.
    Mirka M.

    PROSBA - (pro Jana Mrazka)!!!!!!!!!!!!!

    Hrozne moc se mi libi Tiramisu na fotografii od Jana Mrazka!!!
    Vypada hodne MNAMOOOZNE!!!
    Mohla bych poprosit o vas recept? DEKUJI PREDEM! Mirka

    mira.love19@rocketmail.com

    11.06.2012 17:44:48

  • Mius
    Mius

    Včera jsem dělala tiramisu poprvé podle tohoto receptu a povedlose. Akorát mi příjde, že je krém málo tuhý.

    10.06.2012 00:03:54

  • Lucie Havlová
    Lucie Havlová

    Dělala jsem prvně tiramisu a podle tohoto receptu to šlo snadno :-) a byl výborný!

    01.06.2012 11:17:32

  • Lída
    Lída

    Mňam, dobrůtka :-)

    Recept je perfektně a jednoduše popsán, krok po kroku, výsledek naprosto vynikající... Včera jsem tiramisu dělala poprvé právě podle tohoto receptu a moc se mi to povedlo :)) Mascarpone jsem kupovala v Lídlu za 36,90/250g. Díky za skvělý recept!

    20.05.2012 16:47:04

  • lalik74
    lalik74

    Vynikající pochutnala si celá rodinka. :-)

    08.05.2012 22:40:50

  • Veronika
    Veronika

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat kde se dá koupit mascarpone a kolik tak přibližně stojí, ráda bych tento recept co nejdříve vyzkoušela. Děkuji :)

    04.04.2012 10:56:12

  • Lenka
    Lenka

    Úžasná mňamka :-)

    Tento recept,jsem dělala poprvé a už u něho zůstanu,chutnal i mé rodince :-)

    18.02.2012 14:33:45

  • deni (tecka) michalkova
    deni (tecka) michalkova

    Tento recept dělám už po několikáté a je skvělé. Námaha stojí za to. Dělám i verzi bez lepku a bez laktozy.

    17.02.2012 15:46:59

    • Izzie
      Izzie

      Mohla bych poprosit o Vaši verzi receptu bez lepku a laktózy? Mám kamarádku, která tuto dietu má, tak by byla za tip ráda. Děkuji :)

      17.02.2012 18:20:22

  • lukas
    lukas

    Toto je parodie na tiramisu.jaká voda? Jaké bílky? Jaký rum, vodka? Krém se dělá pouze z mascarpone, žloudků a cukru. Do kafe se přidává amareto. A místo kakaa zkuste použít kvalitní čokoládu. A ty cukrářské piskoty vyměňte za piškot domácí výroby. Pak teprve budete delat tiramisu...

    07.02.2012 02:48:01

    • Eva
      Eva

      Dle Vás možná parodie, ale k čemu byste přirovnal recepty z pomazánkových másel? To je mnohem větší šílenost. Navíc se musím přidat ke komentářům zde. Recept jsem dělala už třikrát. Jediná obměna byla, že jsem piškoty namáčela a vždy byla chuť naprosto božská, a to mi potvrdilo asi i 10 dalších lidí, co mé tiramisu ochutnalo. Takže prosím hned nezatracujte něco, co jste neochutnal.

      11.02.2012 19:18:08

  • Leniik
    Leniik

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    11.01.2012 14:22:01

  • Leniik
    Leniik

    ÚŽASNÉ, SKVĚLÉ, VYNIKAJÍCÍ :)

    Tento dezert miluji. Velká chyba byla dělat ho když držím opravdu přísnou dietu. Řekla jsem si že malý kousíček bych mohla... Musím říct že jsem hrozný čuně... z kousíčku bylo půl dortu. prostě mi to nedalo. Je úžasný. Lepší jsem nejedla. Dnes dělám další pro sestru, tak doufám, že ho dovezu celý :)

    11.01.2012 13:39:09

  • Katka
    Katka

    Tiramisu jsem dělala poprvé a musím říct, že bylo fakt skvělé! Ale asi jsem vzala moc velkou formu, jelikož mi pochybělo krému (nebo jsem tak moc ochutnávala během míchání :D). Jak velkou formu používáte Vy / kolik vrstev piškotů dáváte? Rodina, přítel i jeho rodiče si to moc pochvalovali, tak na víkend ho musím udělat znova. :) Recept je lehký na zapamatování i na přípravu, opravdu doporučuju :)

    02.01.2012 21:24:46

  • Vysko
    Vysko

    luxusní ;-D nejlepší ze všech receptů na tiramisu jako pravej

    17.11.2011 11:10:41

  • Markéta Říhovská
    Markéta Říhovská

    Včera jsem dělala tiramisu a dnes proběhla ochutnávka, všichni chlapi (tatínek, i synové 1 a 3 roky) byli spokojeni:-) Díky za recept! Doporučuji.

    12.11.2011 14:32:10

  • Jarča
    Jarča

    Děkuji za parádní recept, již tiramisu dělám po druhé a vždy se povedla. Ukládám si a předpokládám, že ji budu dělat často :o)

    07.11.2011 11:12:53

  • Katrin
    Katrin

    Prosím Vás.. to kakao je kakao na vaření nebo sladké? Děkuji

    29.10.2011 19:27:12

  • mmm
    mmm

    Včera jsem dělala tiramisu poprvé a zvolila tento recept. No, původně jsem chtěla večer rovnou napsat v "afektu", že teda nic moc, krém se mi zdál chuťově dost divný (byla z toho cítit spíš jen ta šlehačka:( ). Ještě že jsem to nechala na ráno - mám za sebou zkušební ochutnávku a je to výborné :) Teď se spíš bojim toho, jak dopadlo druhé tiramisu, které jsem dělala podle jiného receptu :)) Za mě tedy palec nahoru :))
    PS: místo amareta jsem použila čokoladovo-oříškový likér a je to fajn, mascarpone Italat-ale chuťově neporovnám s ostatními, můžu jen říct, že v Albertu za něj chtěli myslím 48Kč (250gr)

    28.10.2011 09:12:45

  • Lacifulka
    Lacifulka

    zbytečné !!!

    Ta smetana do mascarpone je uplne zbytečná!! nechápu proč by ji tam měl někdo přidávat, chutově to nijak neobohatí, spíš naopak. A piškoty se nepolévají, jenom se na okamžik ponoří do kávy, rozmáčený piškot neni to pravé.

    10.09.2011 15:13:02

  • Eva
    Eva

    Můžu použít i vaječný likér?

    15.08.2011 13:09:48

  • Nicola
    Nicola

    Velká pochvala

    Velká pochvala! Recept je skvělý! Tiramisu jsem dělala včera na večír a dneska se koštovala..Úspěchu jsem sklidila habaděj:) Všem mohu doporučit:)))

    11.08.2011 10:50:11

  • nataš
    nataš

    když tak Z mascarpone

    14.04.2011 17:21:51

    • Izzie
      Izzie

      Ono jde o to, jak to češtinářsky pojmete. Pokud máte tiramisu s mascarpone, s piškoty, je to správně. Pokud myslíte tiramisu složené z mascarpone... Takže ať to autor napsal jak chtěl, bylo by to správně, jde jen o formu pochopení. A mimochodem, o češtině to tu snad není, ne? :)

      14.04.2011 23:10:46

    • Romana
      Romana

      i S mascarpone je dobře...jako třeba tiramisu S pomazánkovým máslem, nebo S mascarpone, ale i Z by bylo správně

      30.10.2011 11:16:15

  • Ferda
    Ferda

    mascarpone - doporuceni

    Kupujte mascarpone od firmy Italat. Je to firma z Moravy, ktera se zabyva vyrobou italskych syru. Napr. obchodni retezec Globus nebo i Kaufland prodava produkty Italatu. Cenove porovnani mascarpone - 250g kelimek Italatu stoji okolo 30,-Kc v porovnani s dovazenym mascarpone z Italie, jehoz cena je min. dvojnasobna. Podobne je i cenove srovnani ricoty.

    13.04.2011 21:39:06

  • kikule
    kikule

    Tak jsem to zkusila a nějak se mi nevyšlehaly bílky, takže mi krém neztuhl a teče... :-(
    Ale jinak je to moc dobré. :-)

    Jen se chci zeptat:mám namáčet do kávy i druhou vrstvu piškotů?Z receptu to není jasné

    01.04.2011 17:57:20

    • Ferda
      Ferda

      Doporucoval bych piskoty nepolevat. Piskoty savoiardy se maji namacet ve smesi silneho espresa a amareta. Osobne preferuji kombinaci silneho espresa, amareta (mandlovy liker) a marsaly (dezertni vino z bilych hroznu, podobne portskemu, ma jantarovou barvu). Nekdo pouziva pouze kombinaci espresa a marsaly.

      13.04.2011 21:35:57

  • kikule
    kikule

    Text komentáře byl smazán.

    Text komentáře byl smazán.

    01.04.2011 17:56:30

  • Petruša
    Petruša

    opravdu výborné, nikdy jsem lepší nejedla!!! A tip kde koupit 500g mascarpone - na dejvické směrem do Bubenče je speciální obchod s italskými dobrotami :-)

    23.02.2011 22:24:08

  • Izzie
    Izzie

    Do jak velké formy je tento recept? Děkuji.

    18.02.2011 00:53:59

  • amy
    amy

    jako cele vejce ,?????

    29.01.2011 16:09:24

Nalezeno receptů: 117

Přidat příspěvek k receptu Tiramisu s mascarpone

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.