reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Žádné levné náhražky, ale tiramisu s originálním italským mascarpone. Recept na úžasný dezert.


  • 4,5

    718×

    4,5 718
  • 20 min

  • 82×

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

Foto: Thinkstock.com

Inspirujte se též v našem videoreceptu





reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tiramisu s mascarpone

    Celkový počet komentářů: 119
    • andyduchkova
      andyduchkova

      Už je v lednici :) a ten krém je úžasnej. Nechápu jak to někdo může dělat z pomazánkového másla nebo z lučiny to musí být fuj :)

      26.03.2013 12:47:11

    • Jiří
      Jiří

      No já nevím, nejlepší je Tiramisu podle Itala v kuchyni. Hlavně sem tam nedává teda šlehačka, jednou jsem osobně dál teda do Tiramisu šlehačku místo vajec, ale v originále žádná není, nevím o tom.

      23.09.2012 16:03:32

      • Pepa
        Pepa

        Re:

        Přesně, taky dělám tiramisu podle Itala a všichni se jen oliziují :)

        30.09.2013 17:01:16


    • Inka
      Inka

      Taky dělám tiramisu takto, je luxusní. Jen do žloutků nedávám vodu, ale příště to zkusím. A do sněhu dávám malou špetičku soli, pak je sníh tužší. A amareto po zkušenostech chutná fakticky nejlíp.

      08.09.2012 21:57:42

    • Fillipo
      Fillipo

      Do Tiramisu patří jeďině Amareto a nic jiného!A těch rozdílů je tam víc!Proč se všichni snaží něco napodobovat?

      08.09.2012 17:35:58

    • Květa
      Květa

      Bojím se syrových bílků.

      08.09.2012 14:30:39

      • Terezie
        Terezie

        syrové bílky

        Květě:
        bála jse se toho samého, tak jsem je ušlehala nad parou (ne úplně dotuha, ale aspoň trochu) a potom opatrně vmíchala do ubytku krému a bylo to výborné, všem moc chutnalo a nebyl poznat rozdíl.

        25.09.2012 20:02:00

    • Jiřina
      Jiřina

      Mističky na tiramisu

      Misky, co vidíte na prvním obrázku mají v IKEA jídelně..pokaždé když jsme si tam dali pana cotu, tak jsem si kelímky pozbírala a už jich mám 8 :-))))
      A levné a dobré mascarpone mají v LIDLU. Za 250g dáte 36kč.

      13.08.2012 11:10:48

    • Lucie
      Lucie

      Kde se prosím daji koupit ty plastové misky na tiramisu na první fotografii.Děkuji

      11.08.2012 12:57:26

    Nalezeno receptů: 119

    Přidat příspěvek k receptu Tiramisu s mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.