reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Žádné levné náhražky, ale tiramisu s originálním italským mascarpone. Recept na úžasný dezert.


  • 4,5

    718×

    4,5 718
  • 20 min

  • 82×

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

Foto: Thinkstock.com

Inspirujte se též v našem videoreceptu





reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tiramisu s mascarpone

    Celkový počet komentářů: 119
    • Anna
      Anna

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Prosim vás kolik kávy a rumu ?

      15.06.2014 10:57:19

    • KateřinaF
      KateřinaF

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Vynikající recept! Tiramisu jsem nidky moc nemusela, ale tohle je vážně dobrý

      10.06.2014 14:44:02

    • Berta
      Berta

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      ale do Tiramisu nepatří smetana ani rum...recepty jsou od toho aby se dodržovaly, jak bylo řečeno. Kdyžtak je dobrý to nazvat jinak, nebo dezert alá Tiramisu... :/

      03.06.2014 11:21:17


    • Monique
      Monique

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Krém je super, piškot dělám pečený doma. Jako dort s jahodama je vynikající, všichni se jen olizovali.

      01.06.2014 18:36:38

    • Adéla
      Adéla

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Úžasný recept, dělám ho už po třetí a vždy se povede :)

      14.05.2014 14:50:07

    • lenka (tecka) smidova
      lenka (tecka) smidova

      bez bílků

      Přiznávám bez mučení, bílky jsem vynechala. Originál mascarpone, tučná šlehačka.. mňamkaaaa :)

      22.04.2014 12:53:39

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Tiramisu jako báerň.

      Ahoj.
      Tiramisu jsem chtěl vyzkoušet již dlouho. Byl jsem donucen koupit si ruční šlehač, jinak bych neušlehal sníh a následně krém. Recept je vynikající, kapka alkoholu do kávy je nutnost, stačí tuzemák. Určitě to chce nechat zatuhnout 12 hodin, kakaem posypat tak hodinu před podáním, a ještě nechat chladit v lednici. Dobrou chuť a více takových receptů.

      08.03.2014 08:21:39

    • kvetka24
      kvetka24

      Vynikající lehký dezert!

      Včera jsme poprvé zkusili, jen jsem žloutky vyšlehala s medem namísto cukru a úspěch dezertu (ať už je to "pravé" tiramisu nebo ne...) byl neskutečný :-) Děkuji moc za skvělý recept!

      23.12.2013 21:38:56

    • holdarekova (tecka) evik
      holdarekova (tecka) evik

      Bylo to výborné
      a má dcera mi tvrdí, že recepty jsou na to, aby se dodržovaly, potom
      není problém, aby něco nevyšlo.
      Tiramisu děláme při každé příležitost kdy se něco slaví.

      20.12.2013 11:06:57

    • pet
      pet

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Dnes jsem ho zkusila poprvé, a protože nesnášíme kávu, namáčela jsem piškoty do silného kakaa. Vím že to není dle návodu, ale moučník je to úžasný, i když teď už ne pravé tiramisu:-)

      01.12.2013 18:07:08

    Nalezeno receptů: 119

    Přidat příspěvek k receptu Tiramisu s mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.