reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Žádné levné náhražky, ale tiramisu s originálním italským mascarpone. Recept na úžasný dezert.


  • 4,5

    718×

    4,5 718
  • 20 min

  • 82×

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

Foto: Thinkstock.com

Inspirujte se též v našem videoreceptu





reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tiramisu s mascarpone

    Celkový počet komentářů: 119
    • Niky
      Niky

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Vybrat si

      08.03.2017 22:32:29

    • EvuŠ
      EvuŠ

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Tiramisu patří mezi vzhledem komplikované recepty, ale je to velice snadná rychlovka, hlavně chutná! Vyzkoušela jsem a je prostě vynikající! Z alkoholu jsem vybrala nakonec rum, stejně jako to navrhovali tady https://srecepty.cz/clanky/ita lie-na-taliri, opravdu to chutnalo dobře. Příště jistě budu experimentovat s dalšími druhy. Tak uvidíme, který bude nejlepší :)

      03.02.2017 13:13:49

    • elena marková
      elena marková

      Ja pridávam mandlovu tresť a je to suprové

      20.01.2017 15:18:57


    • MišákM.
      MišákM.

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Včera se u nás tiramisu dělalo a já mám k tomu takovýto názor. Když už tiramisu, dlouhé piškory,amaretto,samozřejmě mascarpone. Je to samozřejmě dražší, ale takovou dobrotu přece nedělám proto, abych se nacpala, ale abych si přece pochutnala na takovéto lahůdce, kterou bezesporu tiramisu je. Myslím, že je nás tu více, co se shodneme,že?

      30.09.2016 10:18:09

    • Lenka
      Lenka

      Vynikající

      Tak jsme se do toho taky pustila a musím říct,že jsme nic lepšího snad nejedla.Lehké,vláčné,prost ě to byla pecka a chutnala celé rodině.

      25.04.2016 08:46:14

    • Meffi
      Meffi

      Chci se zeptat na jakou formu to tak přibližně vychází, ještě jsem to nikdy nezkoušela a tak nemám představu do čeho tiramisu udělat aby takhle krásně dopadlo. Děkuji :)

      22.04.2016 08:50:31

    • Tina
      Tina

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Dobrý den, té smetany ke šlehání myslíte velký, nebo malý kelímek?

      06.12.2015 12:22:56

    • Fanfan
      Fanfan

      Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

      Ta šlehačka je tam naprosto zbytečná, bohatě stačí vyšlehat bílky a nemá to naprosto chybu, mascarpone samo o sobě už je tučný až až:) a do Tiramisu nejlepší mandlový likér... :) Myslím, že když už použiju originál suroviny, tak je dobrý taky origoš recept :) Dělám 5 vajec, 5 lžic močkového cukru a 0,5 kg mascarpone... a jak říkají kdo ochutnají - nebe v hubě... :)

      29.09.2014 08:57:44

      • Stanislav
        Stanislav

        Re: Komentář k receptu Tiramisu s mascarpone

        šlahačka sa tam podla originál talianskeho receptu pridáva vždy ale jedol som ho aj bez nej a kalba tiež ))))

        09.02.2016 10:20:35

    Nalezeno receptů: 119

    Přidat příspěvek k receptu Tiramisu s mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.