reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

podle chuti

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.

Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

Foto: Thinkstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Tiramisu s mascarpone

Celkový počet komentářů: 108
Nalezeno receptů: 108

Přidat příspěvek k receptu Tiramisu s mascarpone