reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

4. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tiramisu s mascarpone

Tiramisu s mascarpone

Žádné levné náhražky, ale tiramisu s originálním italským mascarpone. Recept na úžasný dezert.


  • 4,5

    730×

    4,5 730
  • 20 min

  • 84×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.

Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.

Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.

Foto: Thinkstock.com

Inspirujte se též v našem videoreceptu





reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tiramisu s mascarpone

    Celkový počet komentářů: 119
    • zhkamarad
      zhkamarad

      CHtěl jsem to vyzkoušet chuť výborná nezklamal jsem se. Přidal jsem i foto.

      10.02.2019 16:18:58

    • Týna Sýkorová
      Týna Sýkorová

      První zkouška na výbornou

      Vyzkoušela jsem a musím říct, že lepší tiramisu jsem ještě neměla. I přítel si pochvaloval a to moc sladké nemusí :)

      20.01.2019 17:28:52

    • Paul Steindler
      Paul Steindler

      Ja delam Tiramisu s receptu ktery jsem ziskal od cukrare z Italskeho hotelu Cipriani a je vynikajici. Podle jeho receptu se ze zlouku uslehanych z horkym syrupem udela sabayon do ktereho se zapracuje mascarpone a ochuti se to trochou rumu. Po vychladnuti se vmicha slehacka, i kdyz v originalnim receptu se tam davala bilkova pena. Zloutky takto upravene jsou z duvodu zabranit salmonele.Tiramisu

      Ladyfingers

      Eggs10 each
      Sugar11 oz
      Flour9 oz
      Vanilla extract1 tsp

      Tiramisu

      Egg yolks6 each
      Sugar7 oz (pate a bombe – 240 F syrup )

      Mascarpone cheese500 g
      Gelatin1 envelope
      Whipped cream1 cup

      Testo na Lady Fingers (cukrarske piskoty)

      Vejce 10 kusu (oddelit zloutky od bilku)Cukr 11 unci (kazda unce je 28.35 gramu) Zaokrouhlit na 30 gMouka 9 unci Vanilkova trest 1 cajova lzicka.Postup:Zloutky a cast cukru uslehat do zhoustnuti potom uslehat bilky az dosahnou penovou formu a zaslehat do nich zbytek cukru az do zhoustnuti. Opatrne bilkovou smes vlozime do zloutkove smesi stridave s presatou moukou. Pomoci sacky tvorime Lady Fingers a posypeme jepudrovym cukrem a peceme v troube na200 Caz dostanou svelte hnedou barvu. Mezitim si uvarime silny kavovy syrup z cukru, vody a instaniho expresa a nebo jine rozpustne kavy.Mascarpone cream na napln.Zloutky 6 kusuCukr svareny s vodou na nit (pate a bombe)Zloutky uslehat do zhoustnuti a pomalu pridavat cukrovy syrup za staleho slehani aby zloutky nebyli syrove (kvuli salmonele )Zelatinu nechat nabobnat v trose vody a potom rospustti s trochou rumu na chut. Zaslehat do zloutkove smesi az do vychladnuti a na konec vmichat slehacku.Mascarpone 500 gramu1 obalka zelatiny na zpevneniUslehana slehacka 250 ml

      09.12.2018 18:49:42


    • Robin Míček
      Robin Míček

      Recept jsem zkusil a tiramisu je opravdu vynikající a navíc to zvládne i člověk, který v kuchyni v životě nestál. Za mě 11/10

      20.10.2018 14:31:49

    • Ivuš
      Ivuš

      Alkohol

      Ahoj,

      menší otázka. ještě jsem s alkoholem nedělala vždy jsem se tomu vyhýbala a chtěla bych se zeptat jestli se to v závorce (rum, vodka nebo likér) má vybrat jedno z toho nebo smíchat a kolik se tam toho má dát ?

      10.11.2015 12:33:13

      •  mama
        mama

        Re: Alkohol

        vždy jen jeden ...já používám rum stačí trochu,ale je to pak lepší

        15.11.2015 09:34:53

      • railman
        railman

        Re: Alkohol

        Tak ono by tam správně mělo být Amaretto, voní to po hořkých mandlích.

        11.12.2015 21:36:08

      • Niky
        Niky

        Re: Alkohol

        Vybrat si �

        08.03.2017 22:31:32

      • Darina
        Darina

        Re: Alkohol

        Do tiramisu patří mandlový likér Amaretto, s rumem to není tiramisu. Do mascarpone nedávám šlehačku, ale dobře ušlehané bílky, které krém zjemní a vylehčí. Mám ho tak raději. Směs mascarpone se šlehačkou je těžší a je vhodná jako náplň do dortů, do tiramisu podle mě nepatří. I bez šlehačky je to kalorická bomba.
        Zkuste si vyhledat, jak tiramisu dělá Emanuele Ridi (Ital v kuchyni).

        23.07.2018 10:05:41

    Nalezeno receptů: 119

    Přidat příspěvek k receptu Tiramisu s mascarpone

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.