reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tiramisu jako od Italky

Výborný recept na tiramisu s krémem z mascarpone.


  • 3,4

    3,4 5
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

na ozdobu



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Postup přípravy

Všechny ingredience na přípravu krému by měly mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

Nejprve zalijeme kávu asi půl litrem vody a dáme vychladit. Do zchladlé kávy přilijeme amaretto. Nechceme-li použít alkohol, můžeme použít tresť.

Na krém ušleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme mascarpone a nakonec jen pomocí stěrky vmícháme sníh z bílků.

Do formy nebo do jednotlivých pohárů vložíme na dno piškoty, které jsme namočili do ochucené kávy. Piškoty překryjeme vrstvou krému, na kterou opět naklademe namočené piškoty. Opět překryjeme vrstvou krému, kterou ozdobíme kakaem, nejlépe pomocí sítka.

Tiramisu uložíme na několik hodin do chladničky a poté můžeme podávat.

Tiramisu jako od Italky servírujeme s šálkem kávy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tiramisu jako od Italky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.