Tiramisu jako od Italky

20 min | moučník | 10 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 185x
Výborný recept na tiramisu s krémem z mascarpone.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Všechny ingredience na přípravu krému by měly mít pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil.

Nejprve zalijeme kávu asi půl litrem vody a dáme vychladit. Do zchladlé kávy přilijeme amaretto. Nechceme-li použít alkohol, můžeme použít tresť.

Na krém ušleháme tuhý sníh z bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, opatrně vmícháme mascarpone a nakonec jen pomocí stěrky vmícháme sníh z bílků.

Do formy nebo do jednotlivých pohárů vložíme na dno piškoty, které jsme namočili do ochucené kávy. Piškoty překryjeme vrstvou krému, na kterou opět naklademe namočené piškoty. Opět překryjeme vrstvou krému, kterou ozdobíme kakaem, nejlépe pomocí sítka.

Tiramisu uložíme na několik hodin do chladničky a poté můžeme podávat.

Tiramisu jako od Italky servírujeme s šálkem kávy.

autor receptu:

Tiramisu jako od Italky

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tiramisu jako od Italky

Recept se nachází v 9 kuchařkách
Veselé cukrování
Hella
Veselé cukrování 13 receptů
Zorňafa
1. aa-1 827 receptů
Aluška
Aluščina kuchařka 1504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tiramisu jako od Italky

Přidat příspěvek k receptu Tiramisu jako od Italky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept