reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Thajské masové kuličky z krůtího masa

Recept na pikantní masové kuličky z krůtího masa po thajsku. Na pokrm užijeme spoustu koření.


  • 2,6

    2,6 5
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

směs



Postup přípravy

Ve velké misce ručně smícháme všechny ingredience na masové kuličky - mleté libové krůtí maso, cuketu (okrájíme slupku, nastrouháme a šťávu vymačkáme), rybí omáčku, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, pastu z červeného kari, kokosové mléko light a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky. Pomocí lžičky vytvoříme ze směsi asi 28 kuliček a odložíme je na talíř.

V další misce smícháme všechny ingredience na přípravu omáčky - kokosové mléko light, rajčatový protlak, pastu z červeného kari, rybí omáčku a pálivou chilli papričku nakrájenou na kousky.

Sprejem naneseme na pánev slabou vrstvu oleje a necháme ji ohřát na vysokou teplotu. Potom na pánev vložíme masové kuličky a restujeme 2 - 3 minut ze všech stran. Přidáme do pánve omáčku, oheň ztlumíme na střední teplotu a vaříme ještě 15 minut bez pokličky.

Thajské masové kuličky z krůtího masa servírujeme s rýží nebo nudlemi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Thajské masové kuličky z krůtího masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.