Olivové kuře omyjeme a osušíme, necháme svázané (olivové kuře je dodáváno vesměs svázané elastickým provázkem), ale lehce povolíme u nožek a vymyjeme i zevnitř. Osušíme, vnitřek vytřeme solí, vložíme 1/2 stébla citronové trávy, plátek limetky, plátek farmářského másla a 1 větvičku rozmarýnu. Nožky kuřete opět svážeme pevněji. Kuře osolíme dle chuti a lehce rukama potřeme kořením kuře pečené.
Do pekáče po okrajích rozložíme velkou červenou cibuli nakrájenou na proužky, stroužky česneku překrojené na půlky, 1 větvičku rozmarýnu, 1/2 stébla citronové trávy, nakrájený brambor, celer, mrkev a 3 cm oloupaného zázvoru. Doprostřed pekáče dáme plátek másla a olivový olej a na něm zlehka osmahneme zelenou kari pastu (pouze do uvolnění aroma, zhruba 1-2 minutu). Pak vmícháme suroviny, které máme po okrajích, do středu a lehce osmahneme. Podlijeme trochou vody a vložíme kuře a okolo kuřete nakapeme 7 kapek rybí omáčky a vlijeme kokosové mléko, přidáme třtinový cukr a limetkovou šťávu.
Vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a pečeme v zavřeném pekáči 1:45 hodiny (dle velikosti kuřete můžete dobu upravit). Občas podlijeme vodou (dle potřeby) a ke konci pečení kuře občas poléváme šťávou. Nyní odklopíme a kuře dopékáme dozlatova.
Thajské kuře podle Ady nejlépe chutná s jasmínovou rýží.
Poznámka: Pokud nemáte rádi kokosové mléko, recept je vynikající i bez něj. V tomto případě podléváte maso pouze vodou. Pokud máte rádi koriandr, můžete jej použít místo rozmarýnu. Koriandr do thajské kuchyně zcela jistě patří. My jsme si doma více oblíbili alternativu s rozmarýnem. Kuře lze péci také půlené a recept můžete obohatit například o zelené fazolky nebo různé typy hub, určitě budete sami postupně s receptem experimentovat. Dobrou chuť!