reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Thajská červená pasta

Výrazná, ale skvělá thajská pasta, která je vhodná především pro masité pokrmy, ale i zeleninové. Pasta vydrží až 4 týdny v lednici.


  • 3,1

    67×

    3,1 67
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Papričky zbavíme semen a nakrájíme. Místo nich můžeme použít asi chilli koření. Galgán, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Ze stonků citronely odřízneme spodní část a tu nasekáme najemno. Koriandrové větvičky zbavíme listů a stonky nakrájíme na kousky.

Do hmoždíře (můžeme použít také mixér nebo kuchyňského robota) dáme chilli, stonky koriandru, cibuli, galgán, česnek, citronelu a vše utřeme v jemnou pastu. Přidáme magrut. Pokud jej nemáme, můžeme použít usušenou citronovou kůru. Nakonec přidáme blachan. Vše znovu pořádně utřeme.

Na páni upražíme nasucho semena koriandru. Samostatně je utlučeme na prášek a spolu se solí jej přidáme do základu pasty. Vše důkladně utřeme nebo promícháme.

Pastu bychom měli ihned použít. Můžeme ji však také uschovat v lednici. Pastu můžeme také zamrazit, ale lepší je jen ji uložit v lednici a spotřebovat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Thajská červená pasta

    Celkový počet komentářů: 4
    • Eva
      Eva

      Jsem zmatená

      Nezlobte se, ačkoliv bydlím v Praze, kde je celkem dobrý nákup, vařím mnoho let, fakt nevím, co je magrut, blachan, ani galgán a hlavně, kde bych tyto ingrediebce sehnala. Mám ráda cizokrajná jídla, ale v tomto případě jsem bezradná. Eva

      22.09.2006 11:36:31

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Re: Jsem zmatená

        Galgán je kořen podobný zázvoru. Jeho vůně připomíná něco mezi vůní skořice, jedle a borovice. Magrut je kůra z mauricijské papedy, nebo také kaffir limety. Tu asi bude problém sehnat. Taky jsem neměla tu čest. A blachan též balachan je ingredience používaná především v Asii. Připravuje se z malých garnátů, sardinek a dalších nasolených rybek. Z nich se připraví "pasta", která se nechá na slunci vysušit a fermentovat. Ten se dá koupit v prášku, pastě nebo "tyčince". Když nesežene v Praze, tak doporučuji internetové obchody.

        22.09.2006 12:21:35

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Galgán i blachan se dají koupit a pokud neseženete magrut, můžete ho nahradit sušenou citronovou kůrou.

        22.09.2006 12:26:20


    • doktor
      doktor

      Váhal jsem.

      Dobrý den. Váhal jsem,Turecko,Thajsko.Kuchyně v něčem splývají,nevím proč.Asi zeměpisnou šířkou.Myslím,že v každém případě jste měla hezké zážitky.

      16.08.2006 07:14:37

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Thajská červená pasta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.