Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou

30 min | hlavní chod | 2 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 3809x
Rychlá, chutná a nenáročná sýrová omáčka připravená podle osvědčeného receptu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme hovězí vývar, popřípadě ve vodě rozpustíme hovězí bujon. Asi 200 ml vývaru přelijeme do malé nádobky pro pozdější použití. Zbytek vývaru hodně osolíme a uvaříme v něm těstoviny.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, oba sýry a zalijeme odloženým vývarem. Vaříme, dokud se sýry úplně nerozpustí a voda z vývaru částečně nevyvaří.

Scezené těstoviny přidáme do vzniklé omáčky a promícháme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a necháme to chvíli spojit. Opepříme a osolíme, ale pozor, těstoviny, tavené sýry i parmezán jsou dost slané, tak to nepřežeňme.

Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.

autor receptu:

Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Přidat příspěvek k receptu Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept