reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou

Recept na jednoduchou rajčatovou omáčku k těstovinám. Recept dává kuchaři volnou ruku pro další zdokonalování.


  • 3,2

    35×

    3,1 35
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Česnek si oloupeme, nakrájíme na plátky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Těstoviny si uvaříme podle návodu na obalu.

Na rozpálené pánvi si dozlatova osmahneme česnek, přidáme cuketu, osolíme a necháme lehce změknout.

Přidáme loupaná rajčata z konzervy a na pánvi si je rozmačkáme, aby vytvořily omáčku, do které nalijeme malý rajský protlak. Podle chuti můžeme přidat i trochu kečupu. Takto vzniklou omáčku necháme tak 15 až 20 minut vařit. Přidáme špetku sušené bazalky a cukr podle chuti. Omáčku necháme chvíli vařit, aby se chutě smísily. Poté odstavíme.

V míse smícháme veškeré těstoviny s omáčkou tak, aby v omáčce těstoviny neplavaly, posypeme parmezánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Pokrm je vhodný pro další zdokonalování a přidávání surovin podle své chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou

    Celkový počet komentářů: 1

    • Kristýna Gabrišová
      Kristýna Gabrišová

      Pozměnila jsem omáčku, a místo cukety použila párek. Mňamka! Fakt supiš!

      08.03.2016 18:15:17

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Těstoviny se sladko-kyselou cuketovou omáčkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.