reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem

Recept na rychlé, snadné a zároveň chutné jídlo se zeleným chřestem.


  • 5,0

    5 2
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a 1 dl vody z těstovin uchováme na později.

Z chřestu odkrojíme dřevnaté konce. Pokud máme čerstvý chřest, postačí odkrojit asi 2 cm. Zbytek chřestu nakrájíme na menší špalíčky, pouze hlavičky ponecháme celé. Na pánvi rozehřejeme 20 g másla a chřest na něm orestujeme. Poté podlijeme asi 1 dl vody, ve které se vařily těstoviny a 5 minut na mírném ohni podusíme.

60 g másla vyšleháme s prolisovaným stroužkem česneku, citronovou šťávou a podle chuti osolíme a opepříme. Čerstvou petrželku nasekáme.

Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem promícháme spolu s petrželkou a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Těstoviny s chřestem a česnekovým máslem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.