reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

Vegetariánský recept na nutričně vyvážený a velmi chutný těstovinový salát.


  • 5,0

    5 4
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Těstoviny (nejlépe z tvrdé pšenice - tzv. semoliny) uvaříme, aby byly na skus. Já používám většinou torti (vrtulky). Poté těstoviny scedíme a propereme pod velkým množstvím studené vody. Opakovanými pohyby cedníku pomalu dolů a rychle vzhůru zbavíme nad dřezem těstoviny zbytků vody.

Těstoviny vložíme do velké mísy k majonézovému dresinku, který jsme si ušlehali z vaječných žloutků, oleje, octa, soli, sušeného oregana, sušené bazalky, hořčice, vylisovaného stroužku česneku, mleté sladké papriky a cukru nebo medu.

Stejně dlouho jako těstoviny vaříme i kostičky nebo nudličky sójového masa v osolené vodě a v cedníku z něj lžící nebo pěstí vymačkáme zbytek vody a také přidáme do mísy. Pozor, nevařit spolu s těstovinami, to by vážně nebylo dobré! Přidáme už jen konzervovaný hrách s kukuřicí a paprikou. Dá se koupit směs v jedné konzervě za cca 20 Kč. Poté těstovinový salát promícháme, případně dochutíme a dáme vychladit do lednice.

Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem podáváme vychlazený. Salát lze různě upravovat podle dostupných ingrediencí, takže pokud vám nějaká chybí, nevadí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.