reklama
hledat uživatel
       

Těsto na pizzu

Říká se, že kynuté těsto na pizzu je složité. To není pravda. Zkuste tohle.


  • 3,8

    242×

    3,8 242
  • 1 h 15 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí. Pak přilijeme olej. Čerstvé droždí rozpustíme ve vlažné vodě a zamícháme do mouky. Pokud použijeme sušené droždí, můžeme je do mouky zamíchat ihned a teprve pak do ní přilít olej a vodu.

Ručně nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme a necháme těsto asi 45 minut kynout, než se jeho objem asi zdvojnásobí. Pak těsto vytáhneme z mísy a znovu je pořádně prohněteme. Vyválíme nebo rozložíme je podle velikosti plechu a zdobíme - obkládáme podle vlastní chuti.

Těsto pečeme na vymaštěném plechu a pečeme při 220 °C 15 až 20 minut.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Těsto na pizzu

    Celkový počet komentářů: 24
    • vladimír
      vladimír

      pizza výborná

      Tak jsem se pustil do té pizzi a nevím jak mohla tomu pánovi po 5 minutách ztvrdnout,u nás ta pizza ani5 minut na stole nevydržela tak byla zkvělá doporučuji.

      07.02.2019 20:32:10

    • Kail
      Kail

      Komentář k receptu Těsto na pizzu

      Tak jsem dnes také zkoušel a už nikdy víc, těsto bylo chutné tak, jako kdybych jedl samotnou mouku a pizza byla za 5 minut jako kámen tvrdá....

      08.01.2017 20:23:10

    • roxy
      roxy

      Komentář k receptu Těsto na pizzu

      na můj vkus se těsto špatně zpracovávalo, ale jinak je pizza boží

      20.02.2016 20:18:35


    • kineret
      kineret

      Toto těsto je moc dobré. Asi polovinu bílé mouky většinou nahrazuji moukou celozrnnou. Na italskou pizzu neaspiruji a celozrnná více zasytí. Když použiji jen celozrnnou, těsto je moc lepkavé.

      03.04.2013 13:07:50

      • Jana
        Jana

        Dnes jsem pekla, nemá to chybu. Už jsme ji dělali vícekrát. Já připravím těsto, manžel ho vyválí, připraví náplň a upeče. Díky za recept Jana

        14.05.2014 13:31:02

    • haji (tecka) m
      haji (tecka) m

      Super recept. Dnes jsem těsto z tohoto receptu zkusila poprve, velmi jednoduchá příprava a těsto je přitom při zpracovávání krásně vláčné a po upečení zkrátka mňam :)

      23.02.2013 13:27:01

    • pesflok
      pesflok

      vynikající!! mohu jen doporučit, krásně křupavoučké a zároveň křehké, jemné.. no prostě moc dobré!!! jiný recept už ani shánět nebudu .)

      26.09.2012 19:37:54

    • lenka
      lenka

      naprosto luxusní těsto.Lepší jsme nikdy nejedli. Moc děkujeme a všem doporučuji.

      29.05.2012 19:21:41

    • Saschetka
      Saschetka

      Tak jsem právě uhnětla, ráno budu péct. Jestli bude tak dobré jako se výborně zpracovávalo, tak ho budu už dělat pořád... Jsem zvědavá :)

      13.04.2012 18:58:17

    • Kajuška
      Kajuška

      Výborný recept :-)....použila jsem jednoduchou omáčku místo salsy (hořčice, kečup,olivový olej, provensálské koření, sůl, pepř- > to vše svařit, přidat na jemno krájenou cibulku a prolisovaný česnek,natřít pizzu, dát salám a vše dobré a upéci :-) )... vše jsem dávala +/- dle chuti :-)

      30.01.2012 18:16:00

    Nalezeno receptů: 24
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Těsto na pizzu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.