Těsto na pizzu z pizzerie

1 hod | hlavní chod | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 445727x
Tenoučké těsto na pizzu, které mě nikdy nezklamalo!
Komentáře receptu 90
Uvařil jsem to (Recept vařilo 81 lidí)


Postup přípravy receptu

Veškeré Ingredience smícháme a necháme těsto na pizzu vykynout asi 40 minut na teplém místě.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd.

Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10 - 15 minut. V horkovzdušné asi 5 - 8 minut.

autor receptu:

Těsto na pizzu z pizzerie

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 8750 Kč sleva 54 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
366 hlasujících
  • Recept Těsto na pizzu z pizzerie - Výborná!
  • Recept Těsto na pizzu z pizzerie - Naše pizza
  • Recept Těsto na pizzu z pizzerie - Naše pizzy
  • Recept Těsto na pizzu z pizzerie - Výborná pizza, doma jsme si moc pochutnali. :)

Kuchařky obsahující recept Těsto na pizzu z pizzerie

Recept se nachází v 1160 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
KDI
VARENIE 8355 receptů
rkunesova
Vláďovo kuchařka 1180 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Těsto na pizzu z pizzerie

Celkový počet komentářů: 10
  • toto není recept na pizzu 16.04.2017 23:41:55

    Zaprvé, pravá italská pizza (resp. těsto na ni) potřebuje kynout na chladnějším místě alespoň 24h, lépe ale 48h.
    Zadruhé, rychlost pečení - se odvíjí od teploty, ne od toho, jestli je trouba plynov , nebo horkovzdušná. Pravá pizza se dělá při skoro 500 stupních cca 1 minutu. Vaše trouby zvládnout tak max 300 stupňů, proto 10-15 minut.
    Zatřetí, droždí jen 5-7g na toho cca 1/2 kila mouky.
    Paní prostě někde našla recept na těsto, nechtělo se jí čekat na kynutí, ví, že český buchty kynou 40 minut v teple, tak proč tak neudělat i pizzu, že?
    No, protože pizza nejsou buchty, easy.
    0/10 - tohle není repet na pizzu, ale na český buchty naslano. Ano, může to někomu i chutnat (některým lidem chutnají i vlastní výkaly, že...), ale to neznamená, že to co jedí je pizza.
    Dát mi to v pizzerii, nezaplatím, nedojím a utíkám :D

    • Re: toto není recept na pizzu toto není recept na pizzu 22.05.2017 15:39:48

      Tak, to tady nectete, zase nejaky intelekt tady ukazal ze umi cist z originalnich receptu :) myslim ze inteligent tady kopiruje postupy z netu, v restauraci nepozna ani kdyby mu dali zmrazenou pizzu s kaufu :) retardace tohoto naroda delat se chytrym a hanit ostatni.

    • Re: toto není recept na pizzu Muflon 05.05.2017 09:12:38

      Naprosto souhlasím, tohle pizzu vidělo maximálně z rychlíku a přinést mi někdo tuhle buchtu, tak také neplatím a odcházím. Těsto na pizzu kyne v lednici přes noc, dělené na bochánky ze kterých se následně po dokynutí při normální teplotě vytáčí pizza. A o složení těsta ani nemluvím...

    • Re: toto není recept na pizzu Vincenzo Prdini 04.05.2017 13:47:20

      Dát ti to v pizzerii, tak zaplatíš a ještě si milerád přidáš, protože bys poznal leda velký výkal ty experte...

    • Re: toto není recept na pizzu Fanos 02.05.2017 13:59:34

      Skvely koment!

  • Komentář k receptu Těsto na pizzu z pizzerie Anna R. 20.05.2017 17:35:53

    Dnes jsme s dětmi upekli, pizza byla výborná, s těstem se moc dobře pracovalo, jen jsem přidala více oliv. oleje. Doporučuji!

  • Komentář k receptu Těsto na pizzu z pizzerie Lenacia 08.02.2017 13:36:06

    proč jsou sakra všude recepty na těsto na pizzu ve formě " tohle všechno smíchejte a rozdělte na miliardu menších těst, protože sme banda idiotů, kteří nemůžou dát recept s množstvím ingrediencí jen na jednu podělanou pizzu. "

    • Re: Komentář k receptu Těsto na pizzu z pizzerie 16.04.2017 23:47:35

      to je proto, že v pizzerii se toho těsta udělá hromada, dá se do lednice a pak se jen odebírá, kolik je potřeba.

  • Vylepšení Jirka 25.02.2017 20:40:46

    Origo recept dobrý jen ta lžička soli je moc. Při druhém pečení jsem použil místo hladké mouky polohrubou a droždí jsem rozmíchal ve vlažné vodě se špetkou cukru a těsto bylo ještě lepší.

    • Re: Vylepšení 16.04.2017 23:45:53

      lorde, to není vylepšení. cukr se ke kvasnicím přidává, když děláte tzv. " kvásek " , ten se ale u italské pizzy nedělá, tam se to droždí smíchá s moukou a vodou a solí, propracuje se, přidá se olej a nechá se tak den až dva kynout (no kynout, spíš jako reagovat) v lednici.

      těsto na italskou pizzu je jiné než klasické kynuté těsto na české buchty. proto nestačí udělat kvásek, smíchat s moukou a nechat kynout 45minut. to těsto je pak už jen z logiky věci jiné.

Nalezeno receptů: 90
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Těsto na pizzu z pizzerie
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept