reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Těsto na pizzu na plechu

Osvědčený recept na naše nejoblíbenější těsto na pizzu.


  • 4,2

    4,2 5
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Droždí rozmícháme v mouce, přidáme sůl, olej, vodu a vypracujeme těsto - ne příliš tuhé, ale nesmí se lepit. Těsto musí mít takovou konzistenci, aby se dalo roztáhnout na velikost plechu.

Těsto necháme kynout asi 45 minut na teplém místě.

Vykynuté těsto na pizzu roztáhneme, popřípadě rozválíme na velikost plechu a obložíme podle chuti - kečup, sýry, šunka, anglická slanina, ananas, olivy, houby, paprika, mořské plody, koření apod. Tedy co kdo má rád. My máme pizzu vždy rozdělenou na tři až čtyři části, každou jinou.

Pizzu na plechu pečeme v troubě zhruba 20 minut při 180 - 200 °C.

Pizzu po upečení ihned podáváme jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Těsto na pizzu na plechu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.