reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Těsto na perníčky

Dobře se s ním pracuje, těsto je chutné a perníčky jsou hned měkké.


  • 4,4

    67×

    4,4 67
  • 35 min

  • 11×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

Všechny ingredience zpracujeme v těsto, necháme uležet do druhého dne a vykrajujeme potřebné tvary.

Perníčky upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Po upečení perníčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme bílkovou polevou, kterou jsme vymíchali z bílku, cukru a citronové šťávy.

Doba přípravy těsta je 35 minut, já to dala do pekárny a krásně se zpracovalo.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Těsto na perníčky

    Celkový počet komentářů: 47
    • SS
      SS

      Komentář k receptu Těsto na perníčky

      Vážně 650 dkg,250 dkg....?

      09.05.2019 07:39:19

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Těsto na perníčky

      Není 250dkg nějak moc?

      23.11.2018 09:35:04

      • janatka
        janatka

        Text komentáře byl smazán.

        Text komentáře byl smazán.

        01.12.2018 23:30:27


      • janatka
        janatka

        Re: Komentář k receptu Těsto na perníčky

        Cukru není mnoho, ale kdo chce může ubrat. Jank se do těsta nedává med, po kterém jsou perníčky tvrdší a musí se déle nechat uležet do změknutí.

        01.12.2018 23:32:27

    • Martina
      Martina

      Komentář k receptu Těsto na perníčky

      Dekuji za skvely recept! Byly to moje prvni pernicky a byly uzasne! Jine uz ani zkouset nechci! :)

      21.02.2014 18:02:29

    • Ludmila
      Ludmila

      Perníčky.

      Dobu odležení těsta neřeším.Obyčejně ,těsto dělám večer a druhý den peču.Dělám je tenčí a slepuji je marmeládou a poliji čokoládou.Hnědou i bílou,je to moc hezké a hlavně, jsou okamžitě měkké a nikdy neztvrdnou.

      07.12.2013 16:13:38

    • Roman
      Roman

      co když to těsto nenecham odležet a začnu ho hned pect ??? :)

      06.12.2013 20:03:43

    • roman
      roman

      Komentář k receptu Těsto na perníčky

      co když to těsto nenechám odležet a začnu ho hned péct??? :)

      06.12.2013 20:00:43

    • Hans
      Hans

      Jenom se zeptám v rozpisu je 650 dkg mouky a 250 dkg cukru neni to špatně?

      25.11.2013 15:45:53


    Nalezeno receptů: 47
    |< << 12345 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Těsto na perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.