reklama
hledat uživatel
       

Těsto na langoše

Výborný recept na rychlé a chutné langoše.


  • 4,2

    102×

    4,1 102
  • 20 min

  • 15×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Postup přípravy těsta na langoše je velice jednoduchý. Do velké mísy přesyjeme půl kila mouky, přidáváme: 1/4 litru vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky drceného kmínu (ten ale být nemusí). Těsto na langoše propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do lednice 20 minut kynout.

Z vykynutého těsta už děláme placky a smažíme. Hotové langoše potřeme česnekem s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem, přidáme kečup - podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Těsto na langoše

    Celkový počet komentářů: 27
    • zu (tecka) svobodova
      zu (tecka) svobodova

      názor Veronika

      Hodně se ztotožňuji s názorem Veroniky. Jen tedy znám i recepty, kdy se nechává těsto kynout v lednici.

      Já ale upřednostnila tento recept, použila hl. mouku, kynout nechala klasicky v teple a nedávala kmín, ale bílý jogurt. Nutno říci, že při jídle jsem se cítila jako v pohádce. Těsto bylo nadýchané, jemné a neskutečně dobré.

      Předlohu jsem brala jako připomenutí toho, co by tam tak asi mělo být a pak dala to, co se mi dříve osvědčilo-viz. bílý jogurt.

      Ale vážně doporučuji kynutí v teple a nezapomínat připisovat, jaký typ mouky se dá použít :).

      16.02.2017 17:04:56

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Těsto na langoše

      Já dávám kynout přes noc do lednice takže kynutí v lednici není žádná blbost �

      15.01.2017 17:47:23

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Těsto na langoše

      Děkuju za recept, koukala jsem hlavne pro to, abych si osvezila, co vsechno je nutny do testa. Udelala jsem podle sebe, takze pro me recept splnil ucel, ale uz vidim nejakeho zacatecnika... Za a) je dobre napsat jakou mouku (nam osvicenym je jasne, ze je nakonec jedno jestli tam dame hladkou nebo polohrubou, ale zacatecnici maji strach a jsou z toho pak akorat na palici) . Za b) dat kynout testo do lednice? Vetsi ptakovinu jsem snad jeste neslysela. Pokud chcete, aby testo vykynulo rychleji, je moznost predehrat si troubu na sto, vypnout a vlozit misu s testem do ni. Za c) ctvrt litru mleka na pul kila mouky, masakr, pak z toho mate krmeni pro ptaky. Je tu i moznost dat do testa cast mleka, cast vody, prilevat se muze postupne, takze sami uvidite jak testo pracuje a podle toho se prida bud mleko-voda a nebo mouka.
      Ja osobne zadelavam kvasek zvlast (ohreju mleko, pridam kvasnice, sul, cukr a dve lzicky poloh. mouky a necham na teple vzejit). To jsou vsechny me postrehy k receptu, kazdopadne dekuju, ze jsem mohla nakouknout a udelat si taky langose. :)

      22.05.2014 15:51:34


      • Marci
        Marci

        Re: Komentář k receptu Těsto na langoše

        Dobrý den, proč si myslíte že dávat těsto do lednice je ptákovina? Zásadně dávám těsto do lednice, nechám kynout 3 hodiny a pak dělám langoše, Zbylé těsto dám zpět do lednice, a vydrží celý týden, jen podle potřeby ubírám. A dělám z hl. mouky, jsou jemňoučké a nadýchané.

        26.01.2015 12:58:12

      • Markéta
        Markéta

        Re: Komentář k receptu Těsto na langoše

        Přesně jak píšete,větší kravinu jsem také neslysela.Jsem cukrarka, a logicky těsto musí kynout v teple,takže lednice a chladne prostředí nepřipadá v úvahu ! Nevím kde to kdo vystoural :D ! Pobavení a hned po ránu :D

        25.01.2017 11:31:31

      • Markéta
        Markéta

        Re: Komentář k receptu Těsto na langoše

        Přesně jak píšete,větší kravinu jsem také neslysela.Jsem cukrarka, a logicky těsto musí kynout v teple,takže lednice a chladne prostředí nepřipadá v úvahu ! Nevím kde to kdo vystoural :D ! Pobavení a hned po ránu :D

        25.01.2017 11:32:22


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Těsto na langoše

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.