reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Těsto na babiččin štrúdl

Recept na těsto na štrúdl podle mé babičky ze Slovenska.


  • 4,5

    4,5 8
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření



Energetická hodnota

5175 kJ / 1236,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vodu si trochu ohřejeme, měla by být vlažná. Mouku prosejeme.

Z mouky, na kousky nakrájeného másla, špetky soli a vlažné vody zpracujeme těsto, až je dokonale hladké. Těsto potřeme olejem a přikryjeme mísou, kterou jsme vypláchli horkou vodou. Těsto na štrúdl takto necháme 30 minut odpočinout.

Těsto na babiččin štrúdl poté rozválíme a plníme nastrouhanými jablky, tvarohem, mákem apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Těsto na babiččin štrúdl

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.