Teryaki omáčka

20 min | marináda | japonská kuchyně | recept zobrazen: 791x
Osvědčený recept na chuťově výraznou omáčku na sushi či marinádu na maso.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut.

Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut.

Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby, skladujeme v chladu a používáme podle chuti k různým pokrmům.

autor receptu:

Teryaki omáčka

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 5879 běžně 11306 Kč sleva 48 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Teryaki omáčka

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Tatova kuchařka
Tatova kuchařka
Tatova kuchařka 6 receptů
zjirousek
Koření, marinády 123 receptů
medved26
Medvědí kuchařka 624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Teryaki omáčka

Přidat příspěvek k receptu Teryaki omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept