Teryaki omáčka

20 min | marináda | japonská kuchyně | recept zobrazen: 897x
Osvědčený recept na chuťově výraznou omáčku na sushi či marinádu na maso.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut.

Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut.

Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby, skladujeme v chladu a používáme podle chuti k různým pokrmům.

autor receptu:

Teryaki omáčka

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Teryaki omáčka

Přidat příspěvek k receptu Teryaki omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept