reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

8. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Tepsi kebab - kebab v pekáči

Tepsi kebab - kebab v pekáči

Jde o tradiční recept turecké kuchyně, tentokrát na specialitu z mletého masa připravenou v pekáči se zeleninou, která je velmi šťavnatá a má úžasnou příjemně pikantní chuť použitých surovin. Kebab jako takový má mnoho variant.


  • 2,3

    40×

    2,3 40
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

směs



Postup přípravy

Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a nastrouháme. Petrželovou nať omyjeme a posekáme na jemno. Chilli papričky pokrájíme na maličké kousky. Čerstvé papriky omyjeme, zbavíme jádřince, semínek a žilek. Papriky pokrájíme na hrubší a delší kusy. Můžeme použít dlouhé úzké zelené celé pálivé papriky v celku. Stejně zpracujeme čerstvou kapii, kterou pokrájíme na maličké kostky. Čerstvá rajčata omyjeme, zbavíme nejedlých části a pokrájíme na tenčí plátky.

Mleté hovězí, telecí či jehněčí maso dáme do mísy, ochutíme solí, čerstvě mletým černým pepřem, přidáme posekanou cibuli, česnek, petrželovou nať, chilli papričku, červenou kapii a mletou sladkou červenou papriku. Všechno spolu důkladně promícháme a necháme odpočinout v chladu.

Masovou směs rovnoměrně roztlačíme na dno pekáčku v souvislé vrstvě vysoké asi 1 cm, povrch masa potřeme vydatně rajčatovou šťávou, ochucenou oreganem a bazalkou, případně jinými bylinkami podle vlastního výběru. Na povrch poklademe čerstvou zelenou papriku a kolečka rajčat, přitom můžeme přidat ještě několik klínků očištěné cibule a na závěr polijeme 2 lžícemi olivového oleje.

Kebab vložíme péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 35 minut.

Tepsi kebab - kebab v pekáči pokrájíme na porce a servírujeme s pita chlebem anebo bulgurem. Z nápojů podáváme ke kebabu turecký ayran, což je směs jogurtu, soli a vody. Maso sice značně zmenší pečením svůj objem, ale je neuvěřitelně šťavnaté, obklopené bohatou, řídkou a mimořádně chutnou zeleninovou šťávou, která má pikantní chuť použité zeleniny a ostatních ingrediencí.

V mém Tepsi kebabu chybějí čerstvá rajčata, která jsem právě neměla, ale ty tam celkem určitě patří, proto jsem je v rozpisu surovin uvedla. Plech na pečení se většinou používá kulatý, klidně však můžete použít obdélníkový nebo jiný. Výborně si pochutnáte na kavalkádě chutí a barev, pokud si připravíte tento turecký kebab.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tepsi kebab - kebab v pekáči

    Celkový počet komentářů: 1

    • Jaroslav
      Jaroslav

      Kebab na pekáči výborný zabalený v tortile.

      09.04.2019 14:14:54

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tepsi kebab - kebab v pekáči

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.