Teplý švestkový dezert

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1838x


Postup přípravy receptu

Umyté a vypeckované švestky nakrájíme a na másle rozpečeme. Vychladlé propasírujeme přes síto do mísy.

Z bílku a cukru vyšleháme sníh, který přidáme ke švestkám. Dále přidáme rozinky a skořici. Směs promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy na pečení.

Teplý švestkový dezert pečeme 15-20 minut při 180° C. Podáváme teplé!

autor receptu:

Teplý švestkový dezert

Počet přidaných receptů: 73

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
2 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Teplý švestkový dezert

Recept se nachází v 17 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů
AnnieV
Sladkosti 173 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Teplý švestkový dezert

Přidat příspěvek k receptu Teplý švestkový dezert
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.

  • Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Plíseň nehtů trápí čtvrtinu Čechů. Jak jí předejít?

    Zima je ideálním obdobím pro vznik plísní na pokožce a nehtech nohou. Vlhká uzavřená obuv, neprodyšné ponožky, veřejné sauny a koupaliště, kde trávíme volný čas, ale také koberec u sousedů, které jsme o Vánocích navštívili, mohou být příčinou vzniku mykotických chorob.




přidat nový recept