reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Teplý jablkový moučník

Velmi snadný recept na moučník z jablek a listového těsta. Výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou nebo jen ozdobený šlehačkou a karamelovou polevou.


  • 4,5

    38×

    4,4 38
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. Máslo rozpustíme. Listové těsto rozválíme na výšku 5 mm do tvaru zapékací nádoby.

Jablka klademe těsně vedle sebe na dno zapékací mísy. Posypeme všemi cukry a pokapeme rozpuštěným máslem. Přikryjeme rozváleným listovým těstem a pečeme v troubě při 160 °C asi 1 hodinu.

Hotový teplý jablkový moučník vyklopíme na prkénko těstem dolů. Necháme stát asi 15 minut a rozkrájíme na porce.

Podáváme teplé. Podle chuti posypeme moučkovým cukrem a polijeme karamelovou polevou. Zdobíme šlehačkou. Teplý jablkový moučník výborně chutná s vanilkovou zmrzlinou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Teplý jablkový moučník

    Celkový počet komentářů: 1

    • Reny
      Reny

      Jednoduchý koláč a chutná opravdu znamenitě.

      24.11.2008 17:03:04

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Teplý jablkový moučník

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.