reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Tempura

Osmažené kousky masa, zeleniny a žampionů přelévané omáčkou - to je tempura.


  • 2,8

    12×

    2,7 12
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka

těstíčko



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 041 hodnocení

Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Je meloun ovoce, nebo zelenina? Otestuj svoji znalost!

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Postup přípravy

Všechno maso omyjeme a nakrájíme na kostky, játra omyjeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme. Zeleninu podle potřeby zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky.

Vejce rozšleháme s trochou vody, mírně osolíme a přimícháme mouku. Těstíčko dobře promícháme a žampiony v něm obalíme. Poté v těstíčku obalíme připravenou zeleninu. Nakonec obalujeme i kostky a plátky masa.

Žampiony osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji, vyjmeme je a na stejném tuku osmažíme i zeleninu a kousky masa a vnitřností. Vše necháme okapat na ubrousku, abychom se zbavili přebytečného tuku.

Mezitím si připravíme omáčku. V misce promícháme vývar, rozetřený česnek, glutasol, cukr, sójovou omáčku a dezertní víno.

Smaženou zeleninu, houby i maso rozdělíme na talíře a přeléváme omáčkou podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tempura

    Celkový počet komentářů: 4
    • ma
      ma

      Komentář k receptu Tempura

      A že byste sem napsali, jak se tedy tempura správně dělá, když už máte tak chytré komentáře?

      15.03.2015 14:48:59

    • Verka
      Verka

      Komentář k receptu Tempura

      Tohle neni testicko na TEMPURU a v zadnem pripade sul!!!!!!!! Co to pisete za ...

      22.01.2014 10:51:18

    • cinujsek
      cinujsek

      tohle neni tempura!!!!!!!!!

      tohle neni tempura chybí vám tu třeba houby shitaki takže tohle neni pravá tempura a hlavně nevim co všichni máte s tim že je podle vás tohle tempura? takovejch receptů je strašně moc!!! za prví základní chyba je že tam má bát bílé maso a především krevety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestli ste to jedli tak máte jen doměnku že jíte tempuru!!!!!!!!!!!!!

      31.08.2011 11:06:02


    • Phormacek
      Phormacek

      dejme tomu, ze je to tomu podobne.. ale najdete si z ceho se to testicko dela.. az to najdete... a zacnete to delat opravdu spravnym zpuseb.. pak teprv vam bude chutnat mnohem vice

      14.01.2010 19:45:17


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Tempura

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.