reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Připravíme si tyto suroviny na omáčku:

60g nakrájené petrželky, 2 řezy z ančoviček v oleji, 1/2 lžíce kaparů, 1 nakrájená šalotka, 1 nakrájený stroužek česneku, 1 lžíce citronové šťávy, 6 velkých listů bazalky, 1/2 lžičky oregana, 125 ml panenského olivového oleje, pepř




Všechny suroviny na přípravu omáčky kromě olivového oleje rozmixujeme.




Za chodu mixéru přidáváme postupně olivový olej, až dostaneme hustou hmotu. Přeneseme ji do misky, přikryjeme a vložíme

do chladničky.




Telecí maso potřeme mírně olejem ochuceným česnekem, osolíme a opepříme. Poté předehřejeme gril a maso opékáme asi 4 minuty. Obrátíme, potřeme olejem a grilujeme ještě další 3 minuty. Zapíchnutím vidličky zkontrolujeme, zda je maso dobře propečené.




Nakonec maso hezky upravíme na talíře (podobně jako na obrázku), doplníme omáčkou salsa verde, ozdobíme bazalkou nebo oreganem (dobromyslí) a podáváme. Zbylou omáčku předložíme k masu ve zvláštní misce.



Zdroj: Slovart.cz

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Telecí s omáčkou salsa verde

    Celkový počet komentářů: 2

    • Kresinka
      Kresinka

      bYlinky, vybrané slovo po B

      zná průměrné dítě do 3. třídy

      31.03.2005 09:24:26

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Telecí s omáčkou salsa verde

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.