reklama
hledat uživatel
       

Telecí ragú

Recept na pravé telecí ragú připravené z telecí kýty.


  • 3,0

    3 8
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve si očistíme maso. Je potřeba jej zbavit všech blan a nežádoucích částí, poté ho nakrájíme na kostky asi o velikosti 2 cm. Maso osolíme, opepříme a na oleji zarestujeme.

Během restování si začneme krájet kořenovou zeleninu. Oloupanou zeleninu krájíme na co nejmenší kostičky. Pokud se nám maso zatáhne dřív, než vše dokrájíme, stáhneme ho z plotny a hrnec opět zahřejeme až před přidáním zeleniny.

Nyní restujeme zeleninu s již zatáhlým masem a přidáváme trochu vody tak, aby se nám zelenina nepřipalovala a plamen ztlumíme na třetinu. Teď je čas na krájení cibule, krájíme ji úplně nadrobno a přidáváme do již připraveného základu, zaléváme cca 2 dl vody a necháme dusit.

Když se nám odpaří všechna voda, přiléváme víno a opět dusíme. Až se maso začne rozpadat, rozbijeme ho metličkou až na vlákna, přidáme kousek másla, případně trochu vody a je hotovo.

Telecí ragú můžeme podávat s těstovinami nebo jinou přílohou podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Telecí ragú

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.