Telecí plátky v zeleninové omáčce

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1802x
Recept pro dietu při onemocnění slinivky břišní. V druhém období této diety si můžeme dopřát zeleninovou omáčku na způsob svíčkové s telecím masem a žemlovým knedlíkem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Telecí plátky očistíme, osolíme a obalíme v koření Horalka. Malou cibuli nakrájíme na kolečka. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Ze sušeného sojového prášku si podle návodu na obalu připravíme 200 ml mléka.

Dno pekáčku poklademe cibulí a nakrájenou zeleninou. Na ni rozložíme maso, které přelijeme olejem, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše do poloviny zalijeme vodou, zakryjeme alobalem a pečeme při 250 °C za občasného podlévání vodou doměkka.

Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkový list a zeleninu ponorným mixerem rozmělníme dohladka. Hladkou zeleninovou omáčku nakonec zjemníme sojovým mlékem a podle potřeby osolíme a ochutíme umeoctem.

Telecí plátky rozdělíme na porce, přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme s žemlovým knedlíkem.

Jarka-P autor receptu:

Telecí plátky v zeleninové omáčce

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
9 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Telecí plátky v zeleninové omáčce

Přidat příspěvek k receptu Telecí plátky v zeleninové omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept