Přírodní telecí plátky s bílým chřestem a řeřichou podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou k tomuto jarnímu chodu jsou vařené nové brambory.
1 lžíce | olej |
3 lžíce | máslo |
1 lžíce | hladká mouka |
4 ks | telecí kýta |
500 g | bílý chřest |
2 lžičky | čerstvá řeřicha |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
umeocet | |
podle potřeby | |
zeleninový vývar |
Telecí kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 vyšší plátky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Lžíci změklého másla utřeme s hladkou moukou. Plátky telecího masa opečeme na 2 lžících másla, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
Pak k podušenému masu přidáme očistěný chřest a utřené máslo s moukou. Vše podusíme ještě 10 - 15 minut, dokud nebude chřest měkký. Pak pokrm dochutíme solí, umeoctem a nakonec vmícháme čerstvou řeřichu. Telecí plátky na másle s chřestem podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
Legendární telecí líčka Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Aktuálně.tv
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena