Recept na dietně připravené biftečky z mletého telecího masa, který je určen pro nemocné se slinivkou břišní. Masové bifteky s minimálním množstvím tuku podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
2 lžíce | solamyl |
150 ml | podmáslí |
0.5 lžičky | citronová kůra |
2 lžíce | čerstvá petrželka |
600 g | telecí kýta |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý bílý pepř | |
podle potřeby | |
zeleninový vývar |
Telecí maso očistíme, nakrájíme na kostky a umeleme. Do umletého masa vmícháme podmáslí, kořenící směs Horalku, citronovou kůru, sůl, pepř a špetku mletého zázvoru. Masovou směs necháme odležet v chladu asi 1 hodinu. Pak do masa zapracujeme solamyl a nasekanou petrželku. Z mletého ochuceného masa tvoříme mokrýma rukama malé bifteky, které klademe na horkou suchou litinovou pánev. Telecí mleté bifteky pečeme pozvolna, dokud se maso nezatáhne a nezesvětlá. Teprve pak je obrátíme, podlijeme několika lžícemi vývaru a dusíme, dokud se tekutina neodpaří a maso se lehce opeče. Upečené telecí mleté bifteky rozdělíme na porce a na talíři omastíme oříškem rostlinného tuku. Podáváme s bramborovým pyré a čerstvou zeleninou.
Legendární telecí líčka Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Aktuálně.tv
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena