Jednoduché a efektní jídlo pro slavnostní příležitost.
100 g | cukr |
3 lžíce | olej |
sůl | |
1 lžíce | máslo |
1 lžička | solamyl |
3 lžíce | voda |
1 ks | citron |
1 lžíce | hladká mouka |
1 ks | skořice celá |
mletý černý pepř | |
400 g | telecí kotlet bez kosti |
4 ks | jablko |
Telecí medailonky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je trochou vody, přidáme cukr, šťávu z citronu, skořici, malou špetku soli a dusíme pod pokličkou, až se jablka rozvaří. Vyjmeme skořici a omáčku zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou ve 3 lžících studené vody a případně ještě dochutíme.
Uleželé maso poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme olej a zprudka maso opečeme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple.
Do pánve s výpekem přidáme lžíci másla a trochu vody, přilijeme jablečnou omáčku a vše krátce povaříme.
Medailonky upravíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou. Jako příloha mohou být hranolky nebo krokety.
autor miroslavaJ
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena