reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Telecí maso s citronem a šalvějí

Trochu náročnější recept na přípravu. O to skvělejší je výsledek.


  • 3,8

    3,7 4
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuřičnou kaši a na mírném ohni vaříme asi 8 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby vývar nevychladl.

Telecí řízky obalíme v mouce. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme telecí řízky a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé.

Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání jej přivedeme k varu. Dáváme pozor, aby se šťáva nepřichytávala ke dnu. Vaříme, dokud se obsah pánve nezmenší na polovinu. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, boby a opět vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Telecí řízky vrátíme do pánve a prohřejeme. Přimícháme kapary a nasekanou petrželku.

Maso vložíme na talíř a ozdobíme lístky zprudka opečené šalvěje. Podáváme s kukuřičnou kaší a s rajčaty lehce zakapanými octem a dochucenými černým pepřem.

Recept na telecí maso s citronem a šalvějí je určen pro 4 osoby.

Zdroj: rel="nofollow">Nakladatelství Rebo, edice href="http://www.rebo.cz/rebodet.asp?id=3244" target="_blank"
rel="nofollow">Kuchařka pro labužníky
src="http://www.vareni.cz/gf/other/kuchprolab.jpg" alt="Rebo" />

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Telecí maso s citronem a šalvějí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.