Trochu náročnější recept na přípravu. O to skvělejší je výsledek.
20 g | máslo |
1 lžička | petrželka |
3 ks | rajče |
1 ks | citron |
1 lžička | kapary |
12 listů | šalvěj |
1 lžička | ocet balsamico |
2 lžičky | olivový olej |
hladká mouka | |
3 lžičky | citronová šťáva |
80 ml | bílé suché víno |
mletý černý pepř | |
500 ml | neslaný kuřecí vývar |
1 šálek | instantní kukuřičná kaše |
4 plátky | telecí řízek bez kosti |
1 šálek | bob obecný |
Bob obecný rozmrazíme a vyloupeme. Rajče nakrájíme na silnější plátky. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ve středně velkém hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar. Postupně přidáváme kukuřičnou kaši a na mírném ohni vaříme asi 8 minut, až se kaše začne oddělovat od stěn hrnce. Zakryjeme pokličkou, aby vývar nevychladl. Telecí řízky obalíme v mouce. Na velké hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo, vložíme telecí řízky a opečeme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Poté maso vyjmeme z pánve a udržujeme je teplé. Do pánve přilijeme víno a za stálého míchání jej přivedeme k varu. Dáváme pozor, aby se šťáva nepřichytávala ke dnu. Vaříme, dokud se obsah pánve nezmenší na polovinu. Přidáme citronovou kůru, citronovou šťávu, boby a opět vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Telecí řízky vrátíme do pánve a prohřejeme. Přimícháme kapary a nasekanou petrželku. Maso vložíme na talíř a ozdobíme lístky zprudka opečené šalvěje. Podáváme s kukuřičnou kaší a s rajčaty lehce zakapanými octem a dochucenými černým pepřem. Recept na telecí maso s citronem a šalvějí je určen pro 4 osoby. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
autor Nakladatelství Rebo
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena