reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Telecí maso na kari

Telecí maso dušené na kari a podávané s rýží.


  • 4,7

    49×

    4,7 49
  • 1 h 15 min

  • 10×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Telecí plec očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřínců a jemně nastrouháme.

Na másle necháme zpěnit cibulku, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Nyní maso osolíme a okořeníme mletým kari. Promícháme a za občasného podlévání vývarem dusíme telecí maso pod pokličkou doměkka.

Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout. Zaprášíme moukou a orestujeme. Vmícháme nastrouhané jablko, podlijeme vínem a vývarem. Povaříme ještě asi 10 minut.

Telecí maso na kari podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Telecí maso na kari

    Celkový počet komentářů: 3
    • Ohnivák
      Ohnivák

      Bral jsem to jako experiment a výsledek překonal očekávání, jednoduché a dobré, začnu to dělat pravidelně. Z těch jablek, vývaru, vína a kari nakonec vznikne fakt dobrá omáčka.

      23.03.2013 19:33:04

    • Katek
      Katek

      Výborné! Jen místo bílého jsem dala červené víno (bílé jsem neměla) a stejně to bylo opravdu velice chutné.

      02.11.2012 13:11:22

    • Lolina
      Lolina

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      31.05.2010 15:46:14


    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Telecí maso na kari

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.