reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Telecí kotlety s houbami

Recept na telecí maso, které naplníme směsí z hub a špenátu. Dáváme zapéct do trouby.


  • 4,0

    4 6
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Šalotku oloupeme, omyjeme a nasekáme najemno. Žampiony (nebo jiné čerstvé houby) očistíme a nakrájíme na menší části. Špenátové listy opláchneme a nakrájíme najemno.

Na pánev dáme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme šalotku a houby a dusíme dozlatova. Poté přidáme špenát, bílý pepř, sůl a společně povaříme. Takto připravenou nádivku necháme vychladnout.

Do horkého kuřecího vývaru namočíme sušené houby, aby změkly. Mezitím si připravíme maso. Maso omyjeme a osušíme. Plátky telecího masa nařízneme a vytvoříme tak kapsu, kterou naplníme špenátovou nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.

Na pánvi rozpálíme zbytek másla a oleje, vložíme telecí kotlety a z obou stran opečeme. Opečené závitky vložíme do pekáčku a přelijeme zálivkou. Zálivku připravíme smícháním hub namočených v kuřecím vývaru, koňaku, bílého vína a šlehačky.

Takto připravené kotlety vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 60 minut. Po půl hodině pečení kotlety obrátíme.

Upečené kotlety vyjmeme z trouby a servírujeme na talíře. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo hranolky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Telecí kotlety s houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.