reklama
hledat uživatel
       

Telecí klopsy

Vynikající telecí kuličky vařené ve vývaru servírované se smetanovou kaparovou omáčkou.


  • 2,8

    138×

    2,7 138
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Housku nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Citron omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme a pak z něj vymačkáme šťávu. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Filátka omyjeme a nasekáme najemno. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Housku vymačkáme.



Na pánvi rozpustíme 10 g másla a cibuli na něm zesklovatíme. K mletému masu přidáme citronovou kůru, filátka, petrželku, vejce a vymačkanou housku. Vše pořádně smícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Z masa vytvarujeme malé kuličky.



Vývar přivedeme k varu, kuličky v něm uvaříme. V druhém hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku a krátce ji osmahneme. Pak ji zalijeme vínem a 400 ml vývaru z masových kuliček. Pak přimícháme kapary, citronovou šťávu a polovinu smetanu. Omáčku osolíme, opepříme, osladíme a přivedeme k varu. Zbylou smetanu smícháme se žloutky a vmícháme ji do omáčky, kterou už pak dále nemícháme.



Uvařené telecí klopsy vyjmeme z vývaru a servírujeme je přelité kaparovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Telecí klopsy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.