reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Telecí garam masala

Recept na výborné jídlo na indický způsob. Lze připravit i z jehněčího.


  • 4,3

    4,3 6
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Telecí maso nakrájíme na nudličky. Měla jsem doma mleté, tak jsem použila mleté. Maso důkladně smícháme se lžící garam masaly a jogurtem. Pokud budeme marinovat maso přes noc, nedáme sůl. Tu přidáme až těsně před restováním, maso by pustilo šťávu. Pokud však budeme marinovat těsně před přípravou, přidáme lžičku soli. Telecí necháme asi 30 minut odležet v lednici.

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nasekáme najemno, česnek rozdrtíme nebo prolisujeme. Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 4 lžíce oleje. Dáme marinované maso a zprudka ho orestujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Maso musí zůstat uvnitř krvavé. Takto připravené maso vyjmeme, dáme stranou do mísy a zakryjeme poklicí.

Na stejné pánvi rozehřejeme zbylé 2 lžíce oleje, vsypeme cibuli a zbylou sůl a zvolna restujeme asi 10 minut, nebo až má cibule světle hnědou barvu. Pak plamen snížíme na minimum, přidáme česnek, nastrouhaný zázvor a zvolna restujeme minutu. Přidáme rajčata, zbylé koření, chilli papričku v celku a zamícháme. Vše pomalu dusíme, až se odpaří tekutina, zhruba 10 - 15 minut.

Pak do základu vlijeme kokosové mléko, provaříme a vložíme orestované maso. Vše ještě asi 2 minut zprudka podusíme, zakryjeme a odstavíme. Již nevaříme, ale necháme několik minut odpočinout. Nakonec nasekáme lístky koriandru nebo máty a vmícháme je do hotové telecí masaly.

Telecí garam masalu podáváme s rýží basmati a třeba s čatní z kaki.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Telecí garam masala

    Celkový počet komentářů: 1

    • Janek
      Janek

      Komentář k receptu Telecí garam masala

      No asi dobrý, ale jak může někdo vydávat telecí za indické jídlo, tomu skutečně nerozumím.

      30.01.2014 12:06:13


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Telecí garam masala

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.