reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 579 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

17. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 685 hodnocení

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

17. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Vánoční pracny podle Anny

16. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 685 hodnocení

Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

16. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Už se zase blíží Vánoce

16. 11. 2019

Postup přípravy

Připravíme si těsto a náplň. Těsto připravíme podle receptu: Těsto na tažený závin a náplň podle receptu: Tvarohová náplň do štrúdlu.

Jahody očistíme, rozpůlíme a půlky ještě rozčtvrtíme. Jablka očistíme, oloupeme a na V-kráječi je nastrouháme nahrubo. Jablka smícháme s badyánem a cukrem.

Odpočinuté těsto rozdělíme na poloviny. Polovinu taženého těsta rozválíme a vyválený plát opatrně přeneseme na pomoučněné plátno. Na něm těsto ještě podle potřeby roztáhneme do požadovaného tvaru. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Střed posypeme strouhankou. Tu poklademe jablky. Na ty rozprostřeme tvarohovou náplní a tu poklademe jahodami. Podle chuti můžeme jahody lehce ocukrovat.

Tažené těsto opatrně svineme pomocí utěrky, přičemž ho dobře, ale jemně utahujeme. S druhou polovinou těsta postupujeme stejně. Při rolování si hlídáme, kde máme spodní stranu se strouhankou. Ta by měla zůstat dole, protože nasákne přebytečnou tekutinu.

Tažený závin s jablky, tvarohem a jahodami přeložíme na plech, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Doporučuji během pečení troubu otevřít a vyvětrat páru. Občas před pečením závin propíchám vidličkou. Upečený závin vyjmeme z trouby, pomašlujeme rozpuštěným máslem.

Ještě teplý tažený závin s jablky, tvarohem a jahodami můžeme ocukrovat. Osobně jej ale cukruji až při servírování. Zdobíme čerstvou mátou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Tažený závin s jablky, tvarohem a jahodami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.