Tažený závin pro diabetiky

moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1634x
Vhodný recept nejen pro diabetiky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Na vál vysypeme mouku a uprostřed hromádky uděláme důlek. Do něj dáme vejce, olej, ocet, trochu soli a umělé sladidlo podle chuti. Zaděláme vlažnou vodou a zpracujeme těsto, až je hladké, lesklé a nelepí se.

Těsto rozdělíme ho na 4 díly, ze kterých uděláme bochánky. Dáme je na pomoučněné prkno, potřeme vlažnou vodou, přikryjeme nahřátým pekáčem a necháme 30 minut odpočinout.

Potom každý bochánek zvlášť vyválíme, trochu pomoučníme ubrus a na něm vytahujeme co nejtenčí těsto. Na ubruse těsto potřeme olejem, posypeme strouhankou a plníme jablky. Nádivku polijeme olejem a přímo na ubruse zavinujeme. Tažený závin pro diabetiky pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Upečený tažený závin pro diabetiky necháme vychladnout, ocukrujeme a nakrájíme.

autor receptu:

Tažený závin pro diabetiky

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porcí


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tažený závin pro diabetiky

Přidat příspěvek k receptu Tažený závin pro diabetiky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept