reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Tažený štrúdl podle babičky

Nebojte se toho, opravdu to nic není. A štrúdl je moc dobrý!


  • 4,6

    19×

    4,5 19
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

9684 kJ / 2313,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Jak na pečení dortu

14. 9. 2019

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme v hladké těsto. Párkrát s ním bouchneme o vál, aby se vytěsnily vzduchové bubliny. Lépe se potom těsto vyvaluje. Hotové těsto přiklopíme a necháme asi 40 minut odpočinout.

Potom těsto rozpůlíme a rukama vytahujeme na vále pokrytým utěrkou. V žádném případě neválíme válečkem! Až je těsto tenké, skoro průsvitné, lehce ho poprášíme strouhankou nebo mletými ořechy, hustě posypeme nastrouhanými jablky, moučkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Pomocí utěrky srolujeme těsto do závinu. Tažený štrúdl podle babičky přendáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení znovu potřeme máslem a pocukrujeme.

Tažený štrúdl podle babičky nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tažený štrúdl podle babičky

    Celkový počet komentářů: 1

    • majdalenka
      majdalenka

      Tažený štrůdl

      Zajímalo by mě, podle které babičky je tento štrůdl! Tento recept je v každé staré i nové kuchařce, a dokonce i v normách pro vaření v kuchyních! Chybí asi dvě lžíce oleje do těsta, a náplň se také pokape máslem, a při stáčení se také potírá. A pokud má někdo rád kraje, je třeba je pořádně natřít, aby se to dalo ukousnout, a bylo křupavé!A jenom ho zatočíme do podkovy. Anebo kdo nemá rád křupavý kraj, podloží ho pod štrůdl.Je důležité při rolování potírat, protože těsto je suché,a le někdo to tak má rád!A dobrý tažený štrůdl je opravdu umění a chlouba každé hospodyně, není to jen o zavinutí!!

      03.09.2012 23:30:32


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tažený štrúdl podle babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.