reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Tažený štrúdl podle babičky

Nebojte se toho, opravdu to nic není. A štrúdl je moc dobrý!


  • 4,4

    21×

    4,4 21
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

náplň

podle chuti

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

9684 kJ / 2313,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Všechny suroviny dáme na vál a propracujeme v hladké těsto. Párkrát s ním bouchneme o vál, aby se vytěsnily vzduchové bubliny. Lépe se potom těsto vyvaluje. Hotové těsto přiklopíme a necháme asi 40 minut odpočinout.

Potom těsto rozpůlíme a rukama vytahujeme na vále pokrytým utěrkou. V žádném případě neválíme válečkem! Až je těsto tenké, skoro průsvitné, lehce ho poprášíme strouhankou nebo mletými ořechy, hustě posypeme nastrouhanými jablky, moučkovým cukrem, skořicí a rozinkami. Pomocí utěrky srolujeme těsto do závinu. Tažený štrúdl podle babičky přendáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení znovu potřeme máslem a pocukrujeme.

Tažený štrúdl podle babičky nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tažený štrúdl podle babičky

    Celkový počet komentářů: 1

    • majdalenka
      majdalenka

      Tažený štrůdl

      Zajímalo by mě, podle které babičky je tento štrůdl! Tento recept je v každé staré i nové kuchařce, a dokonce i v normách pro vaření v kuchyních! Chybí asi dvě lžíce oleje do těsta, a náplň se také pokape máslem, a při stáčení se také potírá. A pokud má někdo rád kraje, je třeba je pořádně natřít, aby se to dalo ukousnout, a bylo křupavé!A jenom ho zatočíme do podkovy. Anebo kdo nemá rád křupavý kraj, podloží ho pod štrůdl.Je důležité při rolování potírat, protože těsto je suché,a le někdo to tak má rád!A dobrý tažený štrůdl je opravdu umění a chlouba každé hospodyně, není to jen o zavinutí!!

      03.09.2012 23:30:32


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Tažený štrúdl podle babičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.