reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

náplň

těsto

Postup přípravy

Mouku nasypeme na vál. Do důlku v mouce dáme vodu, olej, ocet, vejce, sůl a spojíme nožem. Potom vypracujeme hladké těsto, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto rozdělíme na 3 díly, z kterých vypracujeme bochánky. Na vále je přikryjeme nahřátou nádobou a necháme je půl hodiny odpočinout.

Mezitím si nastrouháme jablka. Na pomoučněné utěrce těsto trochu rozválíme a pak opatrně vytahujeme na všechny strany. Vytažené těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, kokosem, rozinkami a pokapeme rozpuštěnou herou nebo máslem. Pomocí utěrky závin stočíme a opatrně přendáme na vymazaný plech. Opět potřeme tukem. Tažený jablkový závin pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.

Upečený ještě teplý tažený jablkový závin ocukrujeme a prochladlý nakrájíme na šikmé proužky.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Tažený jablkový závin

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Tažený jablkový závin