reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku nasypeme na vál. Do důlku v mouce dáme vodu, olej, ocet, vejce, sůl a spojíme nožem. Potom vypracujeme hladké těsto, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto rozdělíme na 3 díly, z kterých vypracujeme bochánky. Na vále je přikryjeme nahřátou nádobou a necháme je půl hodiny odpočinout.

Mezitím si nastrouháme jablka. Na pomoučněné utěrce těsto trochu rozválíme a pak opatrně vytahujeme na všechny strany. Vytažené těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, kokosem, rozinkami a pokapeme rozpuštěnou herou nebo máslem. Pomocí utěrky závin stočíme a opatrně přendáme na vymazaný plech. Opět potřeme tukem. Tažený jablkový závin pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut.

Upečený ještě teplý tažený jablkový závin ocukrujeme a prochladlý nakrájíme na šikmé proužky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Tažený jablkový závin

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Tažený jablkový závin

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.