reklama
hledat uživatel
       

Tatranské kotlety

Vynikající obložené kotlety s velmi jednoduchou přípravou.


  • 4,6

    27×

    4,5 27
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kotlety nařízneme na okraji, naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na dno pekáčku. Pekáček není třeba ničím vymazávat.

Na každou kotletu položíme plátek šunky, plátek anglické slaniny a velkou lžíci sterilovaného leča. Použijeme spíš zeleninu, většina tekutiny z leča zůstane ve sklenici.
Posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme péci do vyhřáté trouby.

Já peču tatranské kotlety v horkovzdušné troubě odkryté při teplotě 120 - 150 °C necelou hodinu.

Tatranské kotlety podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Tatranské kotlety

    Celkový počet komentářů: 9
    • Adela Richterova
      Adela Richterova

      Tatranské kotlety

      Opravdu je to vynikající oběd i pro muže je to syté,dělala sem ho už i jako sváteční oběd rodině.Jen sem místo leča dala kunovjanku.Ale opravdu výborné i stím:-)

      19.04.2012 16:47:01

    • vhutla
      vhutla

      Tatranské boubelky

      Tak pod tímhle receptem je znát mužská nátura. Je to něco jako vařil pejsek s kočičkou. Musí to bejt hrozně dobrý, může to při trošce štěstí i dobře vyúpadat ale se zdravou výživou to nemá nic společného.(Možná si někteří z vás řeknou: Zaplať bůh). Ale jak chcete s takovouhle "výbavou" vyrazit k tatranským štítům? Po tomhle jídle už na ně budete koukat jen z pohovky a zapíjet to většími dávkami popradského ležáku.

      29.11.2011 10:41:03

      • cerkati
        cerkati

        Re: Tatranské boubelky

        Ujišťuji Vás, že chlap nejsem, nejím toto jídlo denně a mám velikost oblečení 40. Ale je to fakt moc dobré a občas je třeba si udělat radost.

        21.10.2015 20:53:37


    • Gumidek
      Gumidek

      Tatarské kotlety

      Musím se přidat k paní Daně. Smetana se mi také srazila i když sem přidala trošku vody. A bohužel se mi nevytvořila žádá omáčka, a voda ze smetany se také neodpařila, takže po upečení jsem musela tak 1dl vody z pekáče vylít. Ale nijak to neovlivnilo chuť. Recept je velmi jednoduchý a kotlety i tak chutnaly. Příště ale místo smetany přidám drcená rajčata. Myslím že k tomu leču se to bude více hodit.

      29.08.2011 10:31:26

    • pondy
      pondy

      tatranské kotlety

      ...vynikající recept určitě sem ho nevařil naposled ! :-D

      04.02.2011 12:45:43

    • Duna
      Duna

      Vyzkoušeno a výsledek - výborné! Jen má tříletá dcera si mumlala "co mi to dali za hnus?" a také " tohleto je k papání?" Ona ale obecně obídky moc nepapá, takže se nenechte odradit!

      13.01.2011 15:49:38

    • Dana
      Dana

      Tatranske kotlety

      Dobry den, prosim o radu. Vzdy kdyz maso zapekam v troube se slehackou, slehacka se mi srazi. Mam za to, ze ma vytvorit "mlecnou" omacku. Nebo se mylim? To same se mi stava, kdyz pri vareni do jidla pridavam jogurt. Jsem totalni antitalent na vareni, takze budu rada za jakekoukoliv radu! Dekuji! Dana

      29.01.2009 20:42:24

      • Petruša
        Petruša

        Re: Tatranske kotlety

        Antitalent jistě nejste :-) zkuste smíchat smetanu s 2 polévkovýma lžícema vody. Nakonec se voda vypaří stejně jako většina smetany, zůstane jen taková omáčka na dně zapékací mísy. Přeji Hodně úspěchů :-)

        05.02.2009 21:02:11

    Nalezeno receptů: 9

    Přidat příspěvek k receptu Tatranské kotlety

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.